Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päätöstä Helsingin uuden jäähallin paikasta lykättiin

Kaupunki
 
Pes Arkkitehdit
Tältä HIFK:n uusi monitoimiareena voisi näyttää, jos se päätettäisiin rakentaa Nordenskiöldinkadulle.
Tältä HIFK:n uusi monitoimiareena voisi näyttää, jos se päätettäisiin rakentaa Nordenskiöldinkadulle. Kuva: Pes Arkkitehdit

Nordenskiöldinkadun varsi vai Mäntymäen kenttä? Tätä kysymystä pyöriteltiin tiistaina Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksessa, kun lautakunta yritti pohtia minne Helsinkiin suunnitteilla oleva uusi jäähalli pitäisi sijoittaa. Ratkaisuun poliitikot eivät vielä päässeet, vaan asia jätettiin pöydälle. Lopullisesti asiasta päättää valtuusto.

Kaupunkisuunnitteluviraston kanta on, että paras sijainti HIFK:n uudelle monitoimihallille olisi Nordenskiöldinkatu.

”Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan toimi, jos vanhaa hallia ei pureta”, sanoo kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava (kok).

Kaupunkisuunnitteluviraston mukaan purkaminen voisi olla kaupungille taloudellisesti kannattavaa. Vanha jäähalli on korjauksen tarpeessa ja korjauksen arvioidaan maksavan vähintään 30 miljoonaa euroa.

”Kalliiksi se tulisi. Kokouksessa puhuttiin jopa 40–80 miljoonasta eurosta”, Rautava sanoo.

Helsingin kaupunginmuseo vastustaa Nordenskiöldinkadun hallin purkamista. Kaupunginmuseo haluaisi suojella hallin, koska se on Suomen toiseksi vanhin jäähalli. Kaupunginmuseon mukaan hallilla on myös arkkitehtonista arvoa.

Kaupunginmuseo ei voi kuitenkaan yksin päättää suojelusta. Se voi tehdä asiasta esityksen, mutta lopullinen suojelupäätös kuuluu poliitikoille.

HIFK on havitellut monitoimihallilleen tilaa Helsingin Olympiastadionin lähettyviltä jo ainakin vuodesta 2012 saakka. Jäähallin yhteyteen on tarkoitus rakentaa myös asuntoja, hotelli sekä kauppakeskus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat