Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myyrmäen ammuskelun syylliset tuomittiin – uhri vammautui pysyvästi

Toinen tuomittu sai yli viisi vuotta vankeutta, toinen yli kaksi vuotta.

Kaupunki
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Poliisi tutki kerrostalon edustaa Myyrmäessä ampumavälikohtauksen jälkeen.
Poliisi tutki kerrostalon edustaa Myyrmäessä ampumavälikohtauksen jälkeen. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Myyrmäki

Kaksi miestä tuomittiin vankeuteen Vantaalla Myyrmäen aseman läheisyydessä marraskuun lopussa tapahtuneesta ammuskelusta ja pahoinpitelystä.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi Aare Saarin törkeästä pahoinpitelystä, ampuma-aserikoksesta ja kätkemisrikoksesta viideksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen. Saarilla oli myös aiempia tuomioita esimerkiksi pahoinpitelyistä ja törkeästä rattijuopumuksesta. Timo Sarapik tuomittiin kahdesta näpistyksestä ja törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden ja kahden kuukauden mittaiseen vankeuteen.

Marraskuussa tapahtuneessa välikohtauksessa käytettiin aseena katkaistua haulikkoa, joka oli ostettu 250 eurolla tuntemattomaksi jääneeltä henkilöltä. Uhria ammuttiin kaksi kertaa sääreen, jonka jälkeen häntä pahoinpideltiin. Uhri vammautui tapauksessa pysyvästi.

Oikeus sai ristiriitaista tietoa siitä, tunsivatko uhri ja tuomitut toisensa. Saar kertoi uhrin käyneen hänen asunnollaan pahoinpitelemässä siellä olleita ihmisiä ammuskelua edeltävänä viikonloppuna. Rikosilmoitusta tilanteesta ei kuitenkaan tehty. Uhri kertoi, ettei muista asianosasten keskinäisiä kohtaamisia ampumisesta ja pahoinpitelystä seuranneiden muistivaikeuksien takia.

Poliisi arveli HS:lle jo tutkintavaiheessa, että tapauksessa on mitä ilmeisimmin kyse ennestään toisilleen tuttujen henkilöiden välienselvittelystä.

Lue HS:n alkuperäinen uutinen ammuskelusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat