Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingissä on myynnissä kokonainen saari, jossa J. Karjalaisen laulun verinen mies tappeli

Lauluntekijä ja muusikko J. Karjalainen lauloi vuonna 2001 verisestä miehestä, joka tuotiin Syvännesaaresta veneellä Marjaniemeen kesällä 1963. Tuo saari Helsingin edustalla on nyt kaupan 490 000 eurolla.

Kaupunki
 

Helsingissä on poikkeuksellisesti myynnissä kokonainen saari. Oikotie.fi-sivustolla olevan ilmoituksen mukaan Marjaniemen edustalla sijaitsevan Syvännesaaren saisi rakennuksineen omakseen 490 000 eurolla.

Tontilla on vuonna 1933 valmistunut 80 neliön huvila, varasto, kaksi rantasaunaa ja talousrakennus. Pysyvästi saareen ei kuitenkaan voisi muuttaa, sillä Syvännesaari on loma-asuntojen korttelialuetta.

Saarella on oma paikkansa myös suomalaisessa rockhistoriassa. J. Karjalainen viittaa tähän samaiseen Syvännesaareen epäsuorasti kappaleessaan Verinen mies, joka pohjautuu lauluntekijän omaan kokemukseen vuodelta 1963.

Tuolloin kesäinen päivä uimarannalla keskeytyi mereltä kuuluvaan huuton: ”Ambulanssi, ambulanssi!” Karjalainen, silloin kuusivuotias roihuvuorelainen, lopetti muiden lapsien tapaan leikkinsä.

Mereltä saapunut vene toi rantaan verisen ja humalaisen miehen, joka oli ilmeisesti tapellut ja loukkaantunut Syvännesaaressa. Tapahtumasta syntyi 38 vuotta myöhemmin katkelma: ”Veneen perässä retkotti alasti mies, veneen perässä istui se verinen mies, ja vene oli verta puolillaan, silloin Marjaniemessä.”

Karjalainen kertoi kappaleensa taustoista HS:n haastattelussa kesäkuussa 2001. Verinen mies on samana vuonna ilmestyneen Marjaniemessä-pitkäsoiton soitetuimpia kappaleita.

Voit lukea HS:n jutun vuodelta 2001 täältä.

Kiinteistönvälittäjä Tero Laurila Kiinteistömaailmasta tuntee tarinan verisestä miehestä. Hän ei kuitenkaan halunnut käyttää sitä saaren markkinoinnissa.

”Haluan toimia ammattimaisesti ja asiallisesti, eikä minun sitä mielestäni tarvitse ottaa esiin”, hän sanoo. ”Tarina on kuitenkin siellä taustalla.”

Laurila kertoo, ettei ole 34-vuotisen kiinteistönvälitysuransa aikana myynyt vastaavaa tonttia Helsingissä. Saaren hinnan määritteleminen ei myöskään ollut helppoa.

”Viereiseltä saarelta on myyty kiinteistö 240 000 euron kauppahinnalla. Se oli se pohja, josta lähdin. [Syvännesaaressa] on kuitenkin oma saari, vaikka pinta-ala onkin aika pieni. Jos saari olisi isompi, hintakin voisi olla suurempi.”

Saaren pinta-ala on noin 3 300 neliömetriä.

Saari ei ole yhteydessä sähkö- viemäri- tai vesiverkkoon, eikä Laurila itsekään ole päässyt vierailemaan siellä jäiden vuoksi. Siitä huolimatta saarella on ollut kysyntää, hän vakuuttaa. Saarella on myös noin 200 neliömetriä rakennusoikeutta.

Laurilan mukaan saari siirtyi nykyiselle omistajalleen vuonna 1926 ja on ollut viime ajat kesäkäytössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat