Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Värikkäistä vaiheistaan tunnettu Helsingin liikuntajohtaja jää eläkkeelle

Entinen huippukoripalloilija Anssi Rauramo on pujotellut onnistuneesti myös kentän ulkopuolella.

Kaupunki
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Helsingin kaupungin liikuntatoimenjohtaja Anssi Rauramo.
Helsingin kaupungin liikuntatoimenjohtaja Anssi Rauramo. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin kaupungin liikuntatoimen johtaja Anssi Rauramo jää eläkkeelle tänä syksynä. Tarkka päivä on 1. elokuuta. Rauramo on ollut Helsingin liikuntajohtajana 18 vuotta.

Rauramon uraan mahtuu värikkäitä vaiheita, joista osaa voitaisiin kutsua myös hankaluuksiksi. Hän on kuitenkin työurallaan pujotellut läpi vastoinkäymisten kuin kunnon koripalloilija konsanaan.

Rauramo on syntyjään lahtelainen, mutta hänen tunnettu elämänsä sijoittuu Helsinkiin. Helsinkiläisseura Torpan Pojissa Rauramo voitti Suomen mestaruuden neljästi, vuosina 1978, -81, -83 ja -86.

Rauramo ei ollut mikään heittopussi. Kisapituudeltaan 193-senttinen Rauramo upotti parhaat pisteet SM-sarjassa kahtena kautena, 1971–1973. Vuoden koripalloilija hän oli kahdesti, ja maaotteluita hän pelasi 151.

Puoluekannaltaan kokoomuslaisen Rauramon poliittinen ura alkoi 1987, kun hänet valittiin eduskuntaan. Saman vuoden toinen keltanokka kokoomuksen riveissä oli muun muassa nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kansanedustaja Rauramo oli valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja vuosina 1994–1998. Tuolloin hän tuli mukaan myös pääkaupungin kunnallispolitiikkaan. Oltuaan parin vuoden ajan kokoomuksen valtuutettu (1996–1998) hänet valittiin Helsingin liikuntajohtajaksi vuonna 1998.

Vuonna 2010 Anssi Rauramoa epäiltiin rattijuopumuksesta. Ulkopuolinen oli nähnyt Rauramon lähtevän autollaan lähikuppilasta. Poliisi seurasi Rauramoa tämän kotiin, ja puhallustesti näytti 1,8 promillen lukemaa.

Käräjäoikeus vapautti Rauramon kuitenkin syytteistä, koska sen mukaan ei voitu näyttää toteen, että liikuntajohtaja olisi juopotellut ennen autoilua eikä vasta kotona autoilun jälkeen, kuten hän itse kertoi.

Rauramo tuomittiin kuitenkin sakkoihin niskoittelusta poliisia vastaan. Oikeuden mielestä hän ei avannut ovea poliiseille kyllin nopeasti.

Vuonna 2014 liikuntaviraston rahankäyttöä tutkittiin laskuissa ilmenneiden epäselvyyksien takia. Tutkinnan jälkeen sisäinen tarkastus totesi kuitenkin, että virasto ja liikuntajohtaja Rauramo olivat rahankäytössään toimineet kaupungin ohjeistuksen ja sääntöjen mukaisesti.

Jäädessään eläkkeelle Anssi Rauramolle (s. 1952) ehtii kertyä työuraa 41 vuotta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat