Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Synkeä virastotalo puretaan Helsingin Hämeentien varrelta – tilalle tiiltä

Haapaniemen kentän laidalle nousee kahdeksankerroksinen toimistotalo

Kaupunki
 
Arkkitehtitoimisto Heikkinen-Komonen
Helsingin Haapaniemenkadulle tulevaan uuteen toimistoon rakennetaan kahdeksan kerrosta.
Helsingin Haapaniemenkadulle tulevaan uuteen toimistoon rakennetaan kahdeksan kerrosta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Heikkinen-Komonen

Helsingin Sörnäisten ilme Hämeentien varrella paranee, kun vuonna 1974 valmistunut, synkkäilmeinen entinen verokasarmi puretaan pois.

Haapaniemen kentä reunassa sijaitseva entinen veroviraston kiinteistö on vuoden 2015 alusta lähtien toiminut Stadin Ammattiopiston tekstiili- ja vaatetusalan toimipaikkana.

Helsingin rakennuslautakunta myönsi tiistaina rakennusluvan nykyisen talon korvaavalle rakennukselle. Haapaniemenkatu 4:n uudisrakennus on kahdeksankerroksinen toimistotalo, jonka ensimmäisessä kerroksessa on aula-, kokous- ja ravintolatiloja.

Ylempiin kerroksiin tulee monitoimitilaa, jota voi muunnella tarpeen mukaan. Taloon tulee myös kellarikerros ja pihakannen alle kaksi pysäköintitasoa.

Suunnitelma perustuu vuonna 2015 järjestetyn kutsukilpailun voittaneeseen ehdotukseen, jonka pääsuunnittelija on arkkitehti Markku Puumala Arkkitehtitoimisto Heikkinen–Komosesta.

Uuden rakennuksen kadun- ja kentänpuoleiset julkisivut ovat puhtaaksi muurattua punatiiltä. Sen sijaan sisäpihan julkisivut ovat lasitettua vaaleaa tiiltä.

Kaksi ylintä kerrosta ovat sisäänvedettyjä ja niissä on viherkatto. Vesikatolle puolestaan sijoitetaan aurinkopaneeleja. Kerrosten julkisivut ovat lasia, minkä tarkoituksena on antaa suunnitellulle rakennukselle miellyttävän kuulas vaikutelma.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat