Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensimmäiset pyöräasemat työn alle – kaupunkipyörät palaavat Helsingin katukuvaan

Ensimmäisen pyöräaseman rakennustyöt alkavat Eläinmuseon vieressä tällä viikolla.

Kaupunki
 
Tässä on Helsingin uusi kaupunkipyörä - HSTV kävi koeajolla
Tässä on Helsingin uusi kaupunkipyörä - HSTV kävi koeajolla
HSTV tutustui Helsingin uuteen kaupunkipyörään Messukeskuksessa. Video kertoo, miten pääset pyöräilemään ja mitä se maksaa. Toimittaja ja kuvaus: Mark Autio.

Helsingin uusien kaupunkipyörien asemat alkavat näkyä katukuvassa. Ensimmäisen pyöräaseman rakennustyöt alkavat Eläinmuseon vieressä tällä viikolla.

Osaan asemista asennetaan info- ja mainoslaitteita, joita varten joudutaan tekemään sähkötöitä. Rakennustyöt teettää CityBike Finland, joka on tarjouskilpailun voittaneiden Moventian ja Smooven yhdessä perustama yhtiö.

Helsingin kaupunkipyöräpalvelu aloittaa heti vapun jälkeen 2. toukokuuta. Rekisteröinti kaupunkipyörien käyttäjäksi avautuu huhtikuun puolivälissä.

Käyttäjä syöttää palveluun pankki- tai luottokortin tiedot. Tämän jälkeen hän saa koodin, jolla voi ottaa pyörän käyttöön. Satulaan pääsee myös HSL:n matkakorttia näyttämällä.

Aluksi käytössä on 50 pyöräasemaa ja 500 kaupunkipyörää, joiden alue ulottuu Ruoholahteen, Taka-Töölöön ja Sörnäisiin. Pyöräasemia on noin 300 metrin välein.

Osa kaupunkipyöräpalvelusta rahoitetaan mainostuloilla. Tästä vastaa Clear Channel Suomi.

Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL tavoittelee ensi vuonna 1 500 pyörän 150 pyöräasemanpalvelua, joka ulottuisi Munkkiniemeen, Pasilaan ja Kumpulaan asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat