Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keimolan moottoriradan valvontatornista omaperäinen soitin

Kunnostettuun torniin rakennetaan äänimaailma, joka koostuu Keimolan historian mukaisista moottoriradan äänistä.

Kaupunki
 
WSP Group
Havainnekuva Keimolanmäen uudesta asuinalueesta.
Havainnekuva Keimolanmäen uudesta asuinalueesta. Kuva: WSP Group

Vantaan Keimolanmäen uudelle asuinalueelle tulee omaperäinen soitin, joka piiloutuu moottoriradan vanhaan valvontatorniin.

Kunnostettuun torniin rakennetaan äänimaailma, joka koostuu Keimolan historian mukaisista moottoriradan äänistä. Liiketunnistimien avulla eri sävelkorkeudella soivia autonääniä voi myös soittaa, ja valvontatornin valaistuskin reagoi soittajaan.

Vantaan tekninen lautakunta hyväksyi Keimolanmäen suunnitelmat tiistaina. Tavoitteena on, että valvontatornin äänimaailman mahdollisia häiriövaikutuksia seurataan, ja torni voidaan myös kytkeä pois päältä yöksi.

Valvontatornin ja sen ympäristön rakentaminen perustuu Vantaan kaupungin ja Sanoma Oyj:n järjestämän ideakilpailun voittaneen työn ”Ombra” jatkosuunnitteluun.

Valvontatorni sijaitsee Keimolanmäen uuden jalankululle ja pyöräilylle varatun keskusaukion pohjoispäässä. Aukio on saanut nimekseen Lincolninaukio Keimolan moottoriradan isästä, kilpa-autoilija Curt Lincolnista. Lincoln vuokrasi aikanaan Keimolan alueen Helsingin maalaiskunnasta toteuttaakseen pitkäaikaisen haaveensa moottoriradasta.

Ensimmäiset kilpa-ajot ajettiin Keimolan radalla vuonna 1966.

Vanhan valvontatornin ympäristöön Lincolninaukiolle on nyt suunniteltu betonisia, autonrenkaan muotoisia penkkejä. Pääosa Lincolninaukiosta päällystetään mustilla ja valkoisilla betonilaatoilla.

Tornin ja ajoradan välille toteutetaan leikkiin tarkoitettu trampoliini ja kiipeilyyn soveltuva puolipallon muotoinen betonirakenne.

Keimolanmäen kunnallistekniikan rakentamiskustannukset ovat yhteensä noin 1,9 miljoonaa euroa, josta kadunrakentamisen osuus on 1,1 miljoonaa euroa, valvontatornin osuus 733 900 euroa ja vesihuollon 47 000 euroa. Sanoma Oyj osallistuu valvontatornin kunnostuskustannuksiin 305 000 eurolla.

Lincolninaukion rakentaminen on alustavasti sijoitettu Vantaan ensi vuoden rakentamisohjelmaan.

Tällä hetkellä Keimolanmäellä on rakenteilla jo 485 asuntoa, joista ensimmäisiin asukkaat voivat muuttaa kevään aikana.

Vanhan kilparadan tilalle syntyy koteja noin 2 500 ihmiselle kymmenen seuraavan vuoden kuluessa. Alueelle tulee sekä omistus-, vuokra- että asumisoikeusasuntoja.

Helsingin Sanomat kuuluu Sanoma-konserniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat