Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malmin lentokenttä valittiin uhanalaiseksi kulttuuri­kohteeksi

Kaupunki
 
Kimmo Taskinen HS
Malmin lentokenttä ja Cessna 172 pienkone.
Malmin lentokenttä ja Cessna 172 pienkone. Kuva: Kimmo Taskinen HS

Malmin lentokenttä valittiin Euroopan seitsemän uhanalaisimman kulttuurikohteen joukkoon. Kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostra sekä Euroopan investointipankki julkistivat tiistaina valinnat Venetsiassa. Viime joulukuussa julkistettiin 14 ehdokkaan lista, joista nyt valittiin seitsemän uhanalaista kohdetta.

Malmin lentokentän mukanaoloa kilpailussa perustellaan sillä, että se ”on yksi parhaiten säilyneistä toista maailmansotaa edeltäneen aikakauden kansainvälisistä lentoasemista maailmassa”.

”Terminaali ja lentokonehalli ovat hyvässä kunnossa vuosien varrella jatkuneen huolenpidon ansiosta. Lentokenttä on nyt vakavasti uhattuna uuden rakentamissuunnitelman vuoksi .”

”Valituiksi tulleet kohteet ovat vaarassa kadota lopullisesti”, Europa Nostran puheenjohtaja Plácido Domingo toteaa tiedotteessa.

Hakemuksen vuoden 2016 Seitsemän uhanalaisinta -luetteloon teki Europa Nostra Finland, tukenaan Malmin lentoaseman ystävät ry.

Helsinki valmistelee paraikaa Malmin kaavoittamista. Alueelle on suunniteltu asuntoja noin 25 000 ihmiselle. Maanantaina Helsingin kaupunginhallitus käsitteli aloitetta, jossa yksittäinen kuntalainen esitti kentän säilyttämistä ilmailukäytössä. Aloitteella on 13 197 allekirjoittajaa. Kaupunginhallitus jätti asian pöydälle, mutta esityksessä lentokenttätoiminta ei saa jatkoa.

Euroopan investointipankin asiantuntijat vierailevat kaikissa seitsemässä kohteessa ja osallistuvat realistisen toimintasuunnitelman laadintaan.

Muut kuusi valittua kohdetta ovat Ererouykin arkeologinen alue ja Ani Pemzan kylä Armeniassa, Patarein merilinnoitus Tallinnassa Virossa, Colbertin kääntösilta Dieppessä Ranskassa, Khioksen Kampos Kreikassa, Pyhän Antonius Padovalaisen luostari Extremadurassa Espanjassa ja Hasankeyfin muinaiskaupunki ympäristöineen Turkissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat