Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Mä rakastan sua” – Helsingin ratikat muuttuvat loppuviikosta keikkalavoiksi

20 eri esiintyjää soittaa Helsingin raitiovaunuissa vielä torstain, perjantain ja lauantain ajan.

Kaupunki
 
Helsingin ratikat muuttuvat loppuviikoksi keikkalavoiksi
Helsingin ratikat muuttuvat loppuviikoksi keikkalavoiksi
Ratikkasoittajien kiertue tuo loppuviikoksi 20 eri esiintyjää Helsingin raitiovaunuihin. Keskiviikkona matkustajat lumosi slovakialaisduo Tbeegirls. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus: Joonas Laitinen

Näkymä on outo. Kymmenet helsinkiläiset tuijottavat haltioituneina kohti raitiovaunun osaa, jossa tavallisesti on varattu tilaa lastenvaunuille ja muille tilaa tarvitseville. Nyt siinä, aivan kortinlukijan vieressä, seisoo kaksi nuorta slovakialaisnaista, joista toinen soittaa kitaraa ja toinen viulua.

Hyvin soittavatkin. Kun molemmat vielä hymyilevät paljon, on yleisö aivan myyty.

”Mä rakastan sua”, huutaa möreä miesääni jostain ja nauraa röhisten päälle.

”Tosi ihana fiilis. Huomaa, että ihmiset ovat paljon vapautuneempia. Tällaista tarvitsemme todella paljon tänne, hyvä idis”, hehkuttaa myös Heli Hirn.

”Laulavat nätisti. Ottaen huomioon liikkuvan tilan, niin loistavasti ovat suoriutuneet.”

Tbeegirls-nimellä tunnettujen slovakialaissiskosten esiintyminen on osa vuosittaista Ihme-nykytaidefestivaalia. Festivaalia on järjestetty jo vuodesta 2008. Sen kantavana ideana on tuoda taide julkiseen tilaan.

Tänä vuonna taidetta ihmisten arkeen tuo tšekkitaiteilija Kateřina Šedánin suunnittelema Ratikkasoittajien kiertue. Tbeegirlsin lisäksi kiertueen aikana esiintyy yhteensä 19 muuta yhtyettä tai artistia. Esiintyjiä on yhteensä 11 eri maasta.

Kaikki esiintyjät vetävät keikkansa teoksen nimen mukaisesti raitiovaunussa. Esiintyjien kiertue alkoi keskiviikkona. Keikkoja voi kuunnella vielä torstaina, perjantaina ja lauantaina.

”Yllätyksen elementti on sisäänrakennettu Ihme-teokseen, sillä raitiovaunut esiintymispaikkana ovat muutosalttiita eikä esityksille – lauantai-iltaa lukuunottamatta – tehdä aikataulua”, kerrotaan festivaalin nettisivuilla.

”Ratikkalinjoilla on myös useita vaunuja liikenteessä yhtä aikaa, muusikkomme esiintyvät vain joissakin niistä. Teoksen kokeminen edellyttää voimassa olevaa matkalippua.”

Keskiviikkona Tbeegirls esiintyi Ullanlinnasta Pikku Huopalahden suuntaan puoli yhdeksän maissa illalla lähteneessä 10-raitivaunussa.

Launtaina kaikki esiintyjät soittavat 7A- ja 7B-linjoilla noin iltaseitsemästä alkaen.

Joonas Laitinen / HS
Tbeegirls-nimellä tunnetut slovakialaissiskokset esiintyvät ratikoissa osana Ihme-nykytaidefestivaalia.
Tbeegirls-nimellä tunnetut slovakialaissiskokset esiintyvät ratikoissa osana Ihme-nykytaidefestivaalia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat