Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vartiosaaresta voisi tulla luontokaupunki – arkkitehtikilpailu ratkesi

Vartiosaareen etsittiin ratkaisuja kohtuuhintaisten asuntojen rakentamiseen ja yhteisöjen luomiseen

Kaupunki
 
Arkkitehtitoimisto AJAK Oy
Havainnekuva voittaneesta ehdotuksesta.
Havainnekuva voittaneesta ehdotuksesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto AJAK Oy
Tästä on kyse

Saaristokaupunki

 Vartiosaari on yksi Helsingin tulevaisuuden asuinalueista.

 Saaresta suunnitellaan tiiviisti rakennettua saaristokaupunginosaa, jota ryhdyttäisiin rakentamaan aikaisintaan 2020-luvulla, todennäköisimmin 2030-luvulla.

Tuleva Vartiosaari voisi olla luontokaupunki, joka muistuttaa muodoltaan ja rakenteeltaan kukkaa. Saaren laaksoalueelle suunniteltu saaristokaupunginosa pyrkisi korostamaan luonnollisuutta, kauneutta ja taloudellisuutta.

Tässä on ideoita ja periaatteita, joilla nuorten arkkitehtien toimisto AJAK voitti Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (Ara), Helsingin kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliitto Safan järjestämän kilpailun Vartiosaaren kehittämisestä.

EMI-nimisestä ehdotuksesta vastasivat arkkitehdit Adalbert Aapola ja Jarkko Kettunen. Toimisto kuittasi 40 000 euron palkinnon.

Tekijät ehdottavat Vartiosaareen viisikulmaisia kortteleita, jotka olisivat energiatehokkaita. Sen lisäksi he rakentaisivat erityisiä teemakortteleita, joissa korostettaisin yhteisöllisyyttä ja muunneltavuutta.

Tarkoitus olisi sekoittaa tavalliseen asumiseen omia paikkoja erityisryhmille, kuten ikäihmisille, nuorille ja opiskelijoille. Osa kortteista rakennettaisiin puusta. Korkeiden eteläisten kortteleiden julkisivut keräisivät aurinkoenergiaa talteen.

Kortteleita yhdistäisivät Palvelukehä, Viherkävelysilta sekä tori. Autot ajettaisiin tehokkaasti kahteen pysäköintitaloon, joiden katolle tulisi leikkikenttiä ja aurinkopaneeleja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat