Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aikuinen mies matkusti raitiovaunun takapuskurilla – ”Valitettavasti aika yleinen ilmiö”

Liikenteenohjaaja Jon Åberg muistuttaa, että puskurilla matkustaminen on vaarallista. Riskeistä huolimatta puskurilla matkustetaan aika ajoin.

Kaupunki
 
Mies tasapainoili raitiovaunun takapuskurilla Helsingin Sörnäisissä perjantaina.
Mies tasapainoili raitiovaunun takapuskurilla Helsingin Sörnäisissä perjantaina.

Raitiovaunun takapuskurilla tasapainoillut matkustaja kummastutti Helsingin Sörnäisissä perjantaina päivällä. Mies istui puskurilla, kun Arabiaan matkannut kasilinjan raitiovaunu saapui pysäkille.

”Mies korjaili asentoaan ja jatkoi kyydissä, kun ratikka jatkoi matkaansa. Selkeästi oli matkustajana mukana”, sanoo paikalla ollut kaupunkilainen.

HKL:n raitioliikenteen ohjauskeskuksesta kerrotaan, että matkustaja oli aikuinen mies, vaikka yleensä vastaavia temppuja harjoittaa ”nuoriso”.

Viileästä vuodenajasta huolimatta raitiovaunun takapuskurille kiipeäviä matkustajia riittää Helsingissä kuulemma ilmiöksi asti.

”Se on valitettavasti aika yleinen ilmiö nykypäivänä, että nuoriso istuu siinä ja pitää vielä lasinpyyhkijästä kiinni. Viimeksi viime viikolla Arabian suunnalla tämä oli ihan oikea riesa”, sanoo liikenteenohjaaja Jon Åberg.

HKL ei pidä puskureilla matkustamisista tilastoa.

Puskurilla matkustavien perään soitetaan ensimmäisenä kuljettaja. Tapauksista saatetaan ilmoittaa myös vartiointiliikkeelle tai jopa poliisille.

Åberg muistuttaa, että touhu on vaarallista, vaikka mitään vakavampaa ei ole sattunut.

”Jos siinä on toinen vaunu tai auto takana ja puskurilta tippuu, jää alle saman tien. Valistusta pitäisi olla tässä asiassa.”

Perjantaina Sörnäisissä puskurilla matkustanut mies oli lopulta tullut raitiovaunuun sisälle sen jälkeen, kun kuljettaja kävi puhuttamassa tätä.

”Mies meni matkustamoon istumaan sen jälkeen, kun kuljettaja kävi sanomassa, että sisälläkin on paikkoja”, Åberg kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat