Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Serenan trooppiset allasjuhlat päättyivät lauantaina – ”Olihan siellä ne pyykkilaudat, bodarit ja patsastelijat”

Espoon vesipuiston Serenan allasjuhlissa nähtiin perjantaina liekkejä, bikineitä ja pulleita hauiksia. Päätapahtuma oli lauantaina.

Kaupunki
 
Niko Soukkio
Kuva: Niko Soukkio

Uima-asuiset nuoret villiintyivät perjantain allasjuhlissa Espoon Serenassa juuri sopivassa määrin, kertovat tapahtumajärjestäjät.

Vesipuisto Serenassa järjestettiin perjantaina trooppiset allasjuhlat, joihin kokoontui parituhatta nuorta juhlimaan. Mukana oli paitsi vettä myös bikineitä, ruskettunutta ihoa sekä pulleita hauksia, kertoo tapahtumajärjestäjä Heikki Liimatainen Waterland-festivaalia järjestävästä Events 365:stä. Liekkejäkin nähtiin, tosin vain erikoistehosteena.

”Tunnelma oli ihan käsinkosketeltavan hieno”, sanoo Liimatainen. ”Siellä osa halaili porealtaissa pariskunnittain ja varmaan jotkut löysivät uusiakin tyttöystäviä. Täällä saattaa syntyä pidempiäkin suhteita, koskaan ei tiedä.”

Allasjuhlissa jäljitellään trooppisia rantajuhlia. Vesipuisto lämmitetään lämpimän kosteaksi ja koristellaan ruohomatoin ja kukkasin.

Yleisöstä suurin osa oli eilen edellisvuosien tapaan pukeutuneena uima-asuun, kertoo Liimatainen. Monet valmistautuvat allasjuhliin useiden viikkojen ajan muun muassa ruskettamalla talvenvalkeaa ihoaan solariumeissa, Liimatainen uskoo.

”Olihan siellä ne pyykkilaudat, bodarit ja patsastelijat edustettuina. Oli mukana vähän runsaampiakin ja oli kiva nähdä kuinka kaikki olivat mukana ja tunnelma oli salliva. Tämä on plur eli peace, love, unity and respect, kaikki olemme yhtä suurta perhettä”, Liimatainen runoilee.

Allasjuhlat jatkuivat lauantaina. Aiempien vuosien tapaan tapahtuman odotettiin olevan loppuunmyyty ennen iltaa.

Nuorten suosimia allasjuhlia on järjestetty Espoon vesipuistossa Serenassa jo yli kymmenen vuoden ajan. Tapahtuman lieveilmiöt ovat Liimataisen mukaan olleet hyvin vähäiset. Tämä voi osittain johtua myös melkoisesta turvamiesten määrästä sekä muista varotoimista.

”Olemme varautuneet niin hyvin kaikkiin riskeihin, että tämä homma on tosi hyvin hallussa.”

Liimatainen kehuu nykypäivän nuorison olevan hyväkäytöksistä. ”Tietysti aina on niitä, jotka löytää jonkun tyhjän pukuhuoneen tai muun rauhallisen paikan ja tehköön siellä mitä tekevät.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat