Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käpylän lippakioskia yritetään nyt ostaa kaupunkilaisten rahoilla – ”Olo on hämmentynyt ja kiitollinen”

Joukkorahoituskampanjaan satoi rahaa odotettua enemmän. Kioski näyttääkin nyt pelastuvan.

Kaupunki
 
Katso millainen on kuuluisan Käpylän lippakioskin rennon letkeä tunnelma
Katso millainen on kuuluisan Käpylän lippakioskin rennon letkeä tunnelma
Käpylän lippakioski on kaupunkilaisten rakastama paikka. Osasyy siihen lienee kioskin tunnelma. Video on kuvattu syksyllä 2014. Toimittaja Heidi Lämsä, kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Käpylän lippakioskin toiminta näyttäisi jatkuvan nykyisessä muodossaan kaupunkilaisten rahalahjoitusten ansioista.

Lippakioskin toimintaa puolustanut joukkorahoituskampanja onnistui yli odotusten, ja kioskia pyörittänyt Jaakko Ruotsalainen on nyt jättänyt ostotarjouksen Helsingin kaupungille.

”Olo on hämmentynyt ja kiitollinen. Loppu on nyt kaupungin käsissä.” Helsingin kiinteistölautakunta päättää lopullisesti kioskin kohtalosta huhtikuun kokouksessaan.

Käpyläläisten rakastaman kioskin toiminta näytti loppuvan, kun Helsingin kaupunki ilmoitti viime kesänä myyvänsä kioskin. Asiasta nousi vilkas keskustelu kaupunkilaisten keskuudessa.

Kaupungin ilmoitus herätti monissa pelon, että idyllisen ja pienimuotoisen toiminnan tilalle tulee jotain hyvin kaupallista.

Kaksi viikkoa sitten kaupunki lopulta ilmoitti kioskin hinnan olevan 8 000 euroa ja antoi Ruotsalaiselle kaksi viikkoa aikaa tehdä kioskista tarjouksen. Verkkoon perustettu joukkorahoituskampanja toi ostohinnan kasaan vain muutamassa päivässä. Lauantai-iltana lippakioskin toiminnan puolustaminen oli kerännyt jo yli 13 000 euroa. Asiasta kertoi ensin Yle.

Jos kaupunki päättää hyväksyä Ruotsalaisen ostotarjouksen, voi kioski hyvällä myötätuulella aukaista ovensa jo vappupäivänä kuten aina ennenkin.

”Pientä remonttia siinä pitää tehdä. Siihen ja kioskirakennuksen ylläpitoon muutenkin käytämme joukkorahoituksessa ylijääneet rahat.”

Ruotsalainen iloitsee kioskitoiminnan pelastumisesta, sillä hän näkee rakennuksessa mahdollisuuden kaupunkikulttuurin kehittämiselle.

”En pidä meidän toimintaa oikeastaan kaupallisena. Jotain liiketoimintaa on pakko olla, että voi toteuttaa itseään kaupunkitilassa, mutta me emme pyri maksimoimaan voittoja. Haluamme, että kaikille ihmisillä olisi mahdollisuus tulla kioskille ja tuoda sinne omia ideoitaan.”

Terhi Liimu / HS
Käpylän lippakioskia pyörittävä Jaakko Ruotsalainen syksyllä 2014.
Käpylän lippakioskia pyörittävä Jaakko Ruotsalainen syksyllä 2014.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat