Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulli hämmästyi outoa matkatavaraa Helsinki-Vantaalla – näytti ihmisen ruuminosilta

Poliisin mukaan kyse oli eläimen ruumiinosista. ”Paras arvauksemme on, että kuvissa oli karhun tassut.”

Kaupunki
 
Jere Malinen
Tulli epäilee, että Suomesta kuljetettiin nyljetyt karhun tassut tammikuussa joko lentomatkustajan matkatavaroissa tai lentorahtina. - Kuvan karhu kaadettiin Karstulassa 2013.
Tulli epäilee, että Suomesta kuljetettiin nyljetyt karhun tassut tammikuussa joko lentomatkustajan matkatavaroissa tai lentorahtina. - Kuvan karhu kaadettiin Karstulassa 2013. Kuva: Jere Malinen

Suomen Tulli teki tammikuun lopulla tutkintapyynnön Helsinki-Vantaan lentokentälle saapuneesta poikkeuksellisesta matkatavarasta. Tullin mukaan oli aihetta epäillä, että Suomesta yritettiin kuljettaa ulkomaille ihmisen jalan ja käden osia.

Tulli sai asiasta vihiä lentorahtia käsittelevältä yhtiöltä, jonka työntekijät olivat kuvanneet matkatavarat. Tullin omaan seulaan erikoinen lähetys ei tarttunut.

”Minulle ei ole selvää, oliko kyseessä matkustajan matkatavara vai lentorahti. Nämä asiat eivät käsitykseni mukaan ole missään vaiheessa olleet Tullin hallussa”, Tullin valvontajohtaja Mikko Grönberg kertoo.

Tulli lähetti kuvat Itä-Uudenmaan poliisille, joka näytti niitä oikeuslääkärille.

”Oikeuslääkäri totesi kuitenkin nopeasti, ettei kyse ole ihmisen ruumiinosista. Paras arvauksemme on, että kuvissa oli karhun tassut. Ja karhun metsästäminenhän ei ole Suomessa laitonta”, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Juha Juurinen kertoo.

Juurisen mukaan Tullin epäilys oli ymmärrettävä, koska eläimen ruumiinosat oli nyljetty, jonka vuoksi ne muistuttivat ihmisen ruumiinosia.

”Ne olivat lähtöisin Itä-Suomesta ja matkalla kaukomaihin. Tarkempaa määränpäätä en nyt pysty kertomaan”, Juurinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat