Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingissä ruuhka hidastaa autoilijan työmatkaa noin 24 minuuttia

Navigaatioalan yritys TomTomin raportin mukaan Helsingin ruuhkat kasvoivat viime vuonna yhdellä prosentilla toissa vuoteen verrattuna.

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Ruuhkaa Kehä I:llä.
Ruuhkaa Kehä I:llä. Kuva: Kimmo Räisänen

Navigaatioalan yritys TomTom julkaisi tiistaina ruuhkaraportin, josta näkee ruuhkien vaikutukset autoilijoiden työmatkoihin kaupungeittain. Raportissa on mitattu, kuinka paljon kauemmin matka kestää ruuhka-aikana verrattuna normaaliin ruuhkattomaan tilanteeseen.

Raportti koskee vuotta 2015.

Helsingissä ruuhka hidastaa matkaa noin 24 minuuttia päivässä, jos matkustaa vain ruuhka-aikaan. Keskimääräisistä matka-ajoista laskettuna ruuhkat tuovat 23 prosenttia ylimääräistä matkustusaikaa. Toissa vuonna luku oli 22 prosenttia, mutta korkeimmillaan vuonna 2010 ruuhkat hidastivat autoilijoita jopa 27 prosenttia. TomTom teki ruuhkaraportin ensimmäisen kerran vuonna 2008.

Viime vuoden ruuhkaisin päivä Helsingissä oli 12. tammikuuta. HS.fi:n mukaan kyseisenä päivänä junaliikenteessä oli myöhästymisiä kalustovian takia. Lisäksi yksi lähijuna hajosi radalle, mikä aiheutti lisää ongelmia. Sää oli tammikuun 12:n päivän aamuna sateinen ja ajokeli huono.

Suomen muista kaupungeista mukana ovat Tampere ja Turku. Tampereella matkustusaika lisääntyi ruuhkien vuoksi keskimäärin vain 12 minuutilla päivässä, Turussa 19 minuutilla päivässä.

Pohjoismaiden keskeisessä vertailussa Helsinki pärjää hyvin: sekä Tukholman että Oslon ruuhkaprosentti on korkeampi. Tukholmassa oli eniten ruuhkia myös vuonna 2014.

Maailmanlaajuisesti Helsinki vaikuttaa melko helpolta paikalta autoilla. Vertailun ruuhkaisin kaupunki oli Mexico City, jossa ruuhkat aiheuttavat päivässä jopa 57 minuutin lisän työmatkaan. Vähiten ruuhkia taas oli Yhdysvaltain Tennesseen Knoxvillessä, jossa ruuhkalisää tuli vain 11 minuuttia päivässä.

Ruuhkaraportissa oli mukana yhteensä 295 kaupunkia 38 maasta.

Oikaisu: Jutussa vertailtiin paikoin tätä vuotta viime vuoteen, vaikka raportissa käsiteltiin viime ja toissa vuotta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat