Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hurja kulutus sulkee Mäkelänrinteen uimakeskuksen perusuimareilta tänään – remontti valmistuu puolen vuoden kuluttua

Kova kulutus laittaa uimakeskuksen pukuhuonetilat remonttiin. Jotkin uintitunnit, kuntosali, palloiluhalli, solarium ja hieronta toimivat remontin aikana normaalisti.

Kaupunki
 
Tuomas Selänne
Syynä remonttiin on hurja kulutus. Mäkelänrinne on houkutellut kaksinkertaisesti uimareita siihen verrattuna, mitä aluksi odotettiin.
Syynä remonttiin on hurja kulutus. Mäkelänrinne on houkutellut kaksinkertaisesti uimareita siihen verrattuna, mitä aluksi odotettiin. Kuva: Tuomas Selänne

Mäkelänrinteen uimakeskus suljetaan yleisöltä tänään tiistaina puoleksi vuodeksi. Halli avataan yleisöuinneille peruskorjauksen jälkeen noin puolen vuoden kuluttua lokakuussa.

Peruskorjauksessa suurennetaan pukuhuonetiloja ja niihin lisätään pukukaappeja. Lisäksi suihku- ja saniteettitiloja lisätään sekä saunoja suurennetaan. Halliin rakennetaan uusi kylmäallas, mutta muuten remontti ei koske altaita.

Syy remonttiin on kova kulutus. Hallipäällikkö Ville Nummelin kertoo, että käyttäjämäärä on yli tuplasti se, mihin alun perin varauduttiin. Vuonna 1999 avattuun halliin odotettiin noin 300 000–350 000 vuosittaista käyttäjää, mutta heitä on ollut noin 700 000–800 000.

Yksi syy suosioon on uimakeskuksen keskeinen sijainti hyvien liikenneyhteyksien varrella. Työmatkaan sijoittuva käyttö on ollut vilkasta. Toinen merkittävä tekijä on ollut uusien lajien tulo altaisiin.

”Vesijuoksu ja vesijumppa on räjähtänyt käsiin. Lääkärit kirjoittavat reseptejä, ja harrastus on lisääntynyt koko 2000-luvun ajan”, Nummelin kertoo.

Tuomas Selänne
Halli avataan yleisöuinneille peruskorjauksen jälkeen noin puolen vuoden kuluttua lokakuussa.
Halli avataan yleisöuinneille peruskorjauksen jälkeen noin puolen vuoden kuluttua lokakuussa.

Peruskorjauksen aikana ei ole mahdollista järjestää yleisöuintia, uimakouluja eikä ryhmäliikunnan vesiliikuntatunteja. Täysin suljettuna halli ei kuitenkaan ole: vesiliikuntakursseja ja -tapahtumia pyritään järjestämään tilanteen mukaan, uimakeskusta pyörittävästä Urheiluhallit-yhtiöstä kerrotaan.

Uinnin yksityistunteja lisätään, kun allastilaa on käytössä tavanomaista enemmän. Mäkelänrinteen lukion oppilaiden ja uimaseurojen uintivuorot pyritään järjestämään normaalisti.

Samoin ryhmäliikunnan ilta- ja viikonlopputunnit jatkuvat normaalisti. Aamutunteihin tulee tauko, ja ne jatkuvat toukokuussa. Kuntosali, palloiluhalli, solarium ja hieronta ovat käytössä normaalisti koko peruskorjauksen ajan.

Katarina Sällylä
Remontti ei kuitenkaan sulje uimakeskusta täysin, vaan vesiliikuntakursseja ja -tapahtumia pyritään järjestämään tilanteen mukaan.
Remontti ei kuitenkaan sulje uimakeskusta täysin, vaan vesiliikuntakursseja ja -tapahtumia pyritään järjestämään tilanteen mukaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat