Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingissä ruuhka hidastaa autoilijan työmatkaa noin 24 minuuttia

Navigaatioalan yritys TomTomin raportin mukaan Helsingin ruuhkat kasvoivat viime vuonna yhdellä prosentilla toissa vuoteen verrattuna.

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Ruuhkaa Kehä I:llä.
Ruuhkaa Kehä I:llä. Kuva: Kimmo Räisänen

Helsingissä ruuhka hidastaa autolla tehtävää työmatkaa noin 24 minuuttia päivässä, selviää navigointialan yrityksen TomTomin tiistaina julkistamista tiedoista.

Suhteellisesti tämä tarkoittaa, että autolla työmatkaan pitää ruuhkan aikaan varata 23 prosenttia enemmän aikaa. Luvut ovat vuodelta 2015.

Toissa vuonna luku oli 22 prosenttia. Vuonna 2010 ruuhkien vaikutus oli suurin, silloin ruuhkat pidensivät autoilijoiden matka-aikaa jopa 27 prosenttia.

TomTom teki ruuhkaraportin ensimmäisen kerran vuonna 2008.

Tomtomin raportissa on mitattu, kuinka paljon kauemmin matka kestää ruuhka-aikana verrattuna normaaliin ruuhkattomaan tilanteeseen.

Viime vuoden ruuhkaisin päivä Helsingissä oli 12. tammikuuta. Ruuhkahuippua selittävät ongelmat joukkoliikenteessä. Junaliikenteessä oli myöhästymisiä kalustovian takia. Lisäksi yksi lähijuna hajosi radalle, mikä aiheutti lisää ongelmia. Myös sää oli tammikuun 12:n päivän aamuna sateinen ja ajokeli huono.

Suomen muista kaupungeista mukana ovat Tampere ja Turku. Tampereella matkustusaika lisääntyi ruuhkien vuoksi keskimäärin vain 12 minuutilla päivässä, Turussa 19 minuutilla päivässä.

Pohjoismaiden keskeisessä vertailussa Helsinki pärjää hyvin: sekä Tukholmassa että Oslossa ruuhkat hidastavat liikennettä enemmän on Helsingissä. Tukholmassa oli eniten ruuhkia myös vuonna 2014.

Vertailun ruuhkaisin kaupunki oli Mexico City, jossa ruuhkat aiheuttavat päivässä jopa 57 minuutin lisän työmatkaan.

Ruuhkaraportissa oli mukana yhteensä 295 kaupunkia 38 maasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat