Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies jätti avovaimonsa kuolemaan lattialle – sai sakot

Tuusulan käräjäoikeuden mukaan miehen olisi pitänyt ymmärtää diabetesta sairastaneen puolisonsa olleen sairaalahoidon tarpeessa.

Kaupunki
 

Tuusulan käräjäoikeus on tuominnut miehen avopuolisonsa heitteillepanosta. Tuomion mukaan mies ei ollut soittanut apua diabetesta sairastaneelle puolisolleen ja nainen kuoli. Rikos tapahtui Tuusulassa viime kesäkuussa.

Tuomion mukaan pariskunta oli asunut yhdessä 11 vuotta ja nainen oli koko tämän ajan sairastanut diabetesta. Viimeisen vuoden ajan naisen oli pitänyt piikittää insuliinia useita kertoja päivässä.

Tuomion mukaan nainen oli ollut väsynyt ja huonossa kunnossa useita päiviä. Ennen kuolemaansa nainen oli maannut lattialla niin pitkään, että mies oli siivonnut hänen eritteitään.

Mies oli huomannut, että naisen kädet olivat vapisseet ja iho oli ollut hikinen ja kylmä. Miehen mukaan hän oli kysynyt naiselta, että tilaako hän ambulanssin, mutta miehen mukaan nainen oli kieltänyt sen.

Syytteen mukaan nainen makasi lattialla paikassa, jossa hän ei ylettynyt itse puhelimeen tai lääkkeisiinsä.

Tuomion mukaan mies oli mennyt nukkumaan. Kun hän heräsi, nainen oli vaikuttanut elottomalta ja silloin mies oli soittanut hätäkeskukseen.

Todistajan mukaan mies oli ollut tapauksen jälkeen tilanteeseen nähden rauhallinen ja meinannut lähteä töihin. Todistaja ei ollut nähnyt makuuhuoneessa lääkkeitä, mutta oli nähnyt vihkon, jossa oli merkintöjä lääkkeiden ottamisesta.

Merkinnät olivat olleet säännöllisiä, mutta ne olivat loppuneet pari päivää ennen kuolemaa. Huoneen lattia oli ollut niin tahmainen, että todistajan kengät juuttuivat kiinni lattiaan.

”Havaittuaan naisen heikon kunnon muutamaa tuntia ennen kuolemaa miehen on pitänyt ymmärtää, että nainen on sairaalahoidon tarpeessa”, tuomiossa todetaan.

Tuomiossa huomautetaan myös, että nainen oli niin huonossa kunnossa, ettei hän ole välttämättä pystynyt ilmaisemaan tahtoaan normaalisti. Tästä syystä mies ei vapaudu vastuusta, vaikka nainen oli kieltänyt ambulanssin soittamisen.

Käräjäoikeus määräsi vuonna 1983 syntyneelle miehelle 50 päiväsakon rangaistuksen, mistä tulee miehen tuloilla maksettavaa 1 600 euroa.

Mies kiisti syytteen heitteillepanosta, mutta myönsi pelastustoimen laiminlyönnin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat