Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuorma-auto vyöryi 200 metriä itsekseen ja törmäsi kahvilan terassiin Helsingissä

Onnettomuus sattui vilkkaasti liikennöidyllä Hämeentiellä

Kaupunki
 
Pieti Haapala
Ilman kuljettajaa rullanut kuorma-auto murjoi rakenteita kahvilan edustalla Hämeentiellä keskiviikkona. Kuva on lukija ottama.
Ilman kuljettajaa rullanut kuorma-auto murjoi rakenteita kahvilan edustalla Hämeentiellä keskiviikkona. Kuva on lukija ottama. Kuva: Pieti Haapala

Kadunvarteen pysäköity kuorma-auto karkasi omille teilleen ja törmäsi kahvilan terassiin Helsingin Vallilassa keskiviikkona aamupäivällä. Onnettomuus sattui vilkasliikenteisellä Hämeentiellä.

Tilanteessa oli aineksia vakavaan onnettomuuteen, mutta kuorma-auto ei osunut ihmisiin.

Komisario Tuomo Tuohimaa Helsingin poliisilaitokselta kertoo, että tuhansien kilojen painoinen ajoneuvo lähti rullaamaan alamäkeä Hämeentie 75:n kohdalta hieman ennen yhtätoista.

”Se meni noin 200 metrin matkan pohjoisen suuntaan”, Tuohimaa kertoo.

Lopulta kuorma-auto suistui tieltä ja törmäsi terassirakenteisiin kahvila Leonin edustalla. Myös ainakin yksi kadunvarsiparkissa seisonut henkilöauto kolhiintui tilanteessa.

Poliisin selvitysten mukaan kuorma-auton karkaaminen johtui siitä, että kuljettaja oli unohtanut laittaa käsijarrun päälle.

Kuljettajatta liikkumaan lähtenyt ajoneuvo aiheutti vaaratilanteen Helsingissä myös toissa viikolla, kun henkilöauto rullasi perä edellä työmaamonttuun Kaartinkaupungissa. Poliisi epäili myös tuolloin karkaamisen johtuneen käsijarrun unohtamisesta.

Ylikomisario Jorma Makkonen kommentoi Kaartinkaupungin tapauksen jälkeen, että autojen karkailut voivat olla rikosoikeudellisesti mutkikkaita tapauksia. Makkonen pohti, että tilannetta ei voi välttämättä tulkita liikenneturvallisuuden vaarantamiseksi, koska autossa ei ole ollut tapahtumahetkellä kuljettajaa. Rikosnimikkeeksi voisi Makkosen mukaan sopia myös vaaran aiheuttaminen, jota harvemmin käytetään tieliikenteeseen liittyvien juttujen yhteydessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat