Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähijunaliikenteen muutokset voimaan sunnuntaina – Mankin ja Luoman seisakkeet lakkautetaan rantaradalla

Sunnuntaina myös yhdistetään lähijunalinjoja, mikä aiheuttaa muutoksia aikatauluihin.

Kaupunki
 
Sami Kero / HS
Junat eivät sunnuntaista 27. maaliskuuta lähtien enää pysähdy Mankin seisakkeella Espoossa.
Junat eivät sunnuntaista 27. maaliskuuta lähtien enää pysähdy Mankin seisakkeella Espoossa. Kuva: Sami Kero / HS

Rantaradan lähijunat eivät sunnuntaista 27. maaliskuuta lähtien enää pysähdy Mankin seisakkeella Espoossa ja Luoman seisakkeella Kirkkonummella. Samana päivänä tulee voimaan myös useita muita muutoksia, jotka tuovat myllerrystä ja harvennuksia aikatauluihin.

Mankin ja Luoman seisakkeiden lakkauttamista on yritetty aiemminkin, mutta kaupunkien vastustus esti aikeet. Helsingin seudun liikenne (HSL) sinetöi lakkautusaikataulun viime syksynä.

Seisakkeiden läheisyydessä asuvat ihmiset ovat vastustaneet päätöstä, ja junien pysähtymisen jatkumista on vaadittu muun muassa adressien avulla.

Mankin junaliikettä korvaa ainakin ensi kevään ja kesän aikana 22-paikkainen pikkubussi 166B. Luoman seisakkeelta ohi kulkee puolestaan arkisin kerran tunnissa bussilinja 911 Kirkkonummen ja Kauklahden väliä.

HSL suunnittelee myös Lasilaaksosta Kauklahden juna-asemalle kulkevaa uutta bussilinjaa 166, joka aloittaisi kulkunsa syksyllä. Lasilaakson alueelta on HSL:n arvion mukaan kohtuullinen kävely-etäisyys Mankinjoen päätepysäkille, jota monet bussivuorot jo nyt käyttävät.

Y-juna liikennöi sunnuntaista lähtien vain Helsinki−Siuntio-välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että lähijunat eivät kulje enää Inkooseen ja Karjaalle saakka.

Myös Y-junan pysähtyminen Siuntiossa oli lakkautusuhan alla.

Helsingin ja Riihimäen välillä kulkevat R- ja H-junat yhdistyvät R-linjaksi, mikä aiheuttaa muutoksia aikatauluihin. Lisäksi ruuhka-ajan D-juna alkaa kulkea Helsinki–Riihimäki-väliä.

Helsingin ja Kirkkonummen välillä kulkevat U- ja S-junat yhdistyvät niin ikään, ja jäljelle jäävä linja käyttää tunnusta S. Ruuhka-aikoina radalla kulkee myös X-tunnuksella merkittyjä junia.

Lisätietoja lähijunaliikenteen muutoksista löytyy VR:n verkkosivuilta. Lähiliikenteen kulkuajat voi tarkistaa VR:n aikataulusivustolta tai HSL:n reittioppaasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat