Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puu-Käpylässä myydään asuntoa, joka on säilytetty 1920-luvun kunnossa – ”Kuvat olivat huikeita”

Välittäjän mukaan myös kiinnostuneita ostajia on ollut, vaikka ilmoituksessa asunnon kunnoksi kerrotaan rehellisesti ”huono”.

Kaupunki
 
Oikotie.fi / Kuvakaappaus
Asunnon keittiössä ei näy esimerkiksi vesihanaa.
Asunnon keittiössä ei näy esimerkiksi vesihanaa. Kuva: Oikotie.fi / Kuvakaappaus

Käpylässä Väinölänkadulla myydään paritaloasuntoa, jota ei ole remontoitu sen rakentamisen jälkeen. Täysin 1920-luvun asussa oleva sisustus on herättänyt ihastusta sosiaalisessa mediassa. Välittäjän mukaan kiinnostuneita ostajia on ollut, vaikka ilmoituksessa asunnon kunnoksi kerrotaan ”huono”.

”Jos arvostat ja kunnioitat perinteitä ja olet valmis niitä vaalimaan, tämä ainutlaatuinen kokonaisuus on juuri sinulle”, ilmoituksessa kuvaillaan. Asunnosta löytyy kakluuneja ja erkkeri-ikkunoita.

Entinen Museoviraston osastonjohtaja Maire Mattinen kertoo, että tällaisia alkuperäiskunnossa olevia asuntoja löytyy perikunnilta silloin tällöin.

”Harvoin ne ovat näin komean näköisiä, ainakaan Helsingissä.”

Mattisen mukaan maaseudulta löytyy enemmän alkuperäiskunnossa olevia taloja. Niissä asuminen on voinut olla haastavaa, mutta vanha asukas voi nimenomaan haluta pitää kaiken autenttisena.

”Ei asuminen silti mahdotonta ole. Jotkut käyttävät puuhellan päällä siirrettäviä sähkölevyjä”, Mattinen selittää.

Helsingin kaupunginmuseon kulttuuriympäristöyksikön päällikkö Anne Mäkinen pitää asuntoa poikkeuksellisen hienona.

”Näin ilmoituksen Facebookissa. Kuvat olivat huikeita. On hyvin poikkeuksellista, että puuhella ja kaakeliuunit ovat säilyneet tuossa kunnossa”, Mäkinen sanoo.

Vaikka Käpylä on ollut työväenluokan aluetta 1920-luvulla, myynnissä oleva asunto on kuulunut varakkaammalle väelle. Mäkisen mukaan tyypillinen työväen asunto koostui huoneesta ja keittiöstä.

”Ensimmäisenä tuli mieleen, että toivottavasti uusi omistaja ei pistä täyttä rytinää päälle. Täytyy toivoa, että joku ymmärtää asunnon päälle.”

Asunnon omistaja ei halua huoneistoa julkisuuteen ilmoitusta enempää, eikä kommentoi asunnon historiaa.

Käpylä on nykyään nuorten perheiden suosiossa, ja puutalokortteleiden tunnelmaa ihannoidaan. Aina näin ei kuitenkaan ollut.

Vanhalle Puu-Käpylälle tehtiin 1960-luvulla uudistussuunnitelma, joka esitettiin kaupunkisuunnittelulautakunnalle. Muutoksia vastustettiin ankarasti. Lopulta alue suojeltiin asemakaavalla. Suojelun takia Väinölänkadun asuntoakaan ei voi muuttaa ihan miten tahtoo.

Oikotie.fi ja Helsingin Sanomat kuuluvat Sanoma-konserniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat