Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bodominjärven Muumi-tapahtumaan ei tule kaljatelttoja

Tapahtumajärjestäjä: Lapset, muumi ja kaljateltta eivät sovi yhteen.

Kaupunki
 
Terhi Ylimäinen
Muumi-festivaali järjestetään Espoon Bodominjärvellä ensi juhannuksena. Kuva on vuodelta 2014.
Muumi-festivaali järjestetään Espoon Bodominjärvellä ensi juhannuksena. Kuva on vuodelta 2014. Kuva: Terhi Ylimäinen

Karhusuo/Högnäs

Suomen ensimmäinen koko perheen festivaali on lähes alkoholiton.

Muumi-aiheisen tapahtuman alueelle juhannuksena Espoon Oittaalle ei saa tuoda alkoholia eikä sinne ole tarkoitus perustaa erillisiä anniskelualueita, kertoo tapahtuman lehdistöpäällikkö Lasse Norres Dynamite Promotionista.

”Tapahtuman päätähti on muumi, joka monen lapsen ihannoima. Ei silloin samalla alueella voi notkua sellaisia, jotka juovat kaljaa. Ne eivät vain yksinkertaisesti sovi yhteen”, Norres perustelee. ”Lasten täytyy saada kulkea alueella vapaasti ympäriinsä ilman, että on jotain rajattuja alueita. Jos vanhemmat haluavat ottaa juhannusoluet, sen voi tehdä, mutta se ei ole tämän tapahtuman tarkoitus.” Täysin alkoholiton tapahtuma ei ole, sillä alueella toimii ravintola anniskeluoikeuksin.

Tapahtuma on ensimmäinen koko perheelle selkeästi suunnattu tapahtuma, missä on ohjelmaa kaikenikäisille: lapsille, teineille ja aikuisilla. Lisäksi toimintaa on ympäri tapahtuma-aluetta, eikä vain esiintymislavoilla.

Rannalla järjestetään yhteisiä pallopelejä ja perheen pienemmille luontoretkiä. Lisäksi alueella on vesipuisto ja tivoli. Juhannusaatto huipentuu kokkoon, lavatansseihin ja ilotulitukseen. Tapahtuman pääesiintyjä on laulajatähti Robin.

Tapahtuma järjestetään Espoon Bodominjärven tuntumassa juhannuksena, jolloin suurin osa kaupunkilaisista matkustaa maaseudun rauhaan.

Tapahtuman lipunmyynti onkin aloitettu hyvissä ajoin. ”Nyt ihmiset tietävät, että ei välttämättä ole pakko lähteä mihinkään. Täälläkin on ohjelmaa, joten sen varaan voi tehdä suunnitelmia”, kertoo tapahtuman tuottaja Tiia Meriranta.

Tapahtuma tavoittelee kolmen päivän aikana yhteensä noin 10 000 vierasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat