Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Vuosaaressa huolestuttiin ”väsyneen” mäyrän kunnosta – kokonainen sammutusyksikkö paikalle

Jännitysnäytelmä päättyi verta vuotavan mäyrän karkuretkeen

Kaupunki
 

Väsyneen mäyrän pelastamiseen Vuosaaressa osallistui maanantaiaamuna suuri yleisö sekä kokonainen sammutusyksikkö Helsingin pelastuslaitokselta.

Käpälästään loukkaantunut mäyrä kyyhötti Vuosaaren Aurinkorannassa laiturin alla. Haavasta oli vuotanut verta ympäristöön.

”Meille tuli siitä huolestuneita soittoja, että siellä on väsynyt mäyrä”, kertoo ylipalomies Christer Ahlqvist Helsingin pelastuslaitokselta. Hälytys väsyneestä mäyrästä tuli aamulla ennen yhdeksää. Paikalla oli Ahlqvistin mukaan jo tuolloin runsaasti ihmisiä, jotka seurasivat pelastusoperaatiota. ”Senhän tietää kun verta tulee haavasta niin se näyttää tietysti jään päällä pahalta.” Ahlqvistin mukaan mäyrällä ei kuitenkaan todennäköisesti ollut suurta hätää.

Mäyrä on todennäköisesti ollut jäällä yöllä ja löytänyt laiturin alta sopivan piilopaikan, Ahlqvist arvelee. ”Aamulla siellä oli yhtäkkiä paljon ihmisiä ja lähes kaikilla vielä koirat mukana. Se on varmaan hätääntynyt siitä. Ihmiset saattavat seisoa ihan vieressä koiriensa kanssa kuvia ottamassa. Eihän mäyrä sellaisesta tykkää.”

Pelastuslaitos yritti saada mäyrän kiinni, mutta pitkän ajojahdin päätteeksi mäyrä lähti käpälämäkeen ja kipitti jäätä pitkin rantakiville ja siitä metsään. Haavoittunut käpälä ei Ahlqvistin mukaan estänyt mäyrää juoksemasta kovaa vauhtia

”Ihmiset olivat hirveän tyytyväisiä ja kiittelivät meitä mäyrän pelastamisesta”, Ahlqvist sanoo.

”Tämä on kyllä yksi parhaista keikoista. On meille näitä tullut ennenkin. Kerran tuli ilmoitus masentuneesta siilistä ja kerran nuhaisesta linnusta. Nyt tuli joukon jatkoksi vielä väsynyt mäyrä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat