Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sedu Koskisen bileranta Hernesaaressa kolminkertaistuu kesäksi

Helsingin eteläkärkeen viime vuonna avattu ravintola-alue laajenee 4 000 asiakaspaikkaan. Keväällä rantaan aukeaa myös julkinen sauna.

Kaupunki
 
Maija Koivisto
Akseli Valmunen
Sedu Koskisen ravintolaprojektin, Hernesaaren Rannan, laajennustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Avajaisia päästään juhlistamaan jo vappuaattona.
Sedu Koskisen ravintolaprojektin, Hernesaaren Rannan, laajennustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Avajaisia päästään juhlistamaan jo vappuaattona. Kuva: Akseli Valmunen

Ravintoloisija Seppo ”Sedu” Koskisen ravintola- ja tapahtuma-alue Hernesaaren Ranta laajenee yli kolminkertaiseksi ensi kesänä.

Viime kesänä Hernesaaren Rannassa oli 1 200 asiakaspaikkaa, nyt aluetta laajennetaan ja asiakaspaikkojen määrä kasvaa 4 000:een.

”Viime kesänä avasimme vasta kesäkuun lopussa. Tänä kesänä olisikin tarkoitus tuplata kävijämäärä, tänä vuonna avaamme jo vappuaattona”, Koskinen kertoo.

”Kesän aikana on 17 liveiltaa, joissa esiintyy suomalaisia huippuartisteja. Näiden lisäksi järjestämme myös bileitä, yksityistilaisuuksia sekä Summerburst-festivaalin.”

Ennen avautumistaan ravintolamaailma kirvoitti kritiikkiä lähialueen asukkaissa, mutta huoli ei vaikuttanut Helsingin tekemään vuokrasopimukseen ranta-alueesta.

Noin 400 metriä Hernesaaren Rannasta pohjoiseen avataan keväällä julkinen sauna Löyly. Löylyyn tulee ravintola ja tilaussauna. Kilpailua asiakkaista saattaa siis tulla, mutta Koskinen ei näe sitä huonona asiana.

”Minusta on hienoa, että alueelle saadaan lisää monipuolisuutta”, Koskinen toteaa.

Saunan taustavoimina ovat näyttelijä Jasper Pääkkönen ja vihreiden kansanedustaja Antero Vartia. Kompleksiin on tulossa niin tavallinen puusauna kuin savusaunakin. Kaksikko on toivonut Löylyn tuovan Helsinkiin lisää kansainvälisiä saunakokemuksia.

Etelä-Helsingistä ulkomerelle työntyvä Hernesaari on Helsingin kantakaupungin eteläisin kärki. Se on suurimmaksi osaksi täyttömaasta rakennettu niemenkärki, joka toimii samalla Länsisatamaa suojaavana aallonmurtajana.

Telakoistaan tunnettu Hernesaari tiedetään Helsingissä kohtalaisen ankeana alueena, mutta sen monipuolistaminen on kiihtynyt viime vuosina. Yhä useampi asukas ja yrittäjä on löytänyt alueen.

Ensimmäisiä askeleita syrjäisen Hernesaaren elävöittämiseksi otettiin alkukesästä 2014, kun Hernesaarenrantaan avattiin kesäkaudella toimiva kahvila-ravintola Birgitta Hernesaari.

Julkiset liikenneyhteydet Hernesaareen ovat vielä kohtalaisen heikot, joten Hernesaaren Ranta kuljettaa ihmisiä keskustasta rantaravintolaan omalla bussillaan.

Alueen asukkaiden suurimpia huolia ravintoloiden avaamisessa olikin jo valmiiksi ruuhkaisen bussin 14 täyttyminen entisestään.

”Mielestäni ei ole negatiivinen asia, että Hernesaari on vähän kauempana keskustasta. Se on vähän kuin oma maailmansa. Meillä on oma vierasvenelaiturikin”, Sedu Koskinen toteaa.

Kaupunki on kaavoittanut alueelle asuntoja jopa 6 000 asukkaalle. Aiemmin suunnitteilla olleesta helikopterikentästä on luovuttu, mutta eteläkärkeen kaavaillaan suurta pienvenesatamaa.

Haasteita Hernesaaresta ei puutu. Täyttömaalle rakentaminen on kallista ja lähes joka suunnasta meren ympäröimä Hernesaari on tuulinen ja kylmä.

Rakentamisen arvioidaan kuitenkin alkavan vuonna 2020. Vielä muutaman vuoden ajan Hernesaari siis pysyttelee lähinnä ajanviettopaikkana.

Akseli Valmunen
Hernesaaren Ranta koostuu konttiterassista, aurinkorannasta ja huvilateltasta.
Hernesaaren Ranta koostuu konttiterassista, aurinkorannasta ja huvilateltasta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat