Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoren naisen kuristaja sai yli kymmenen vuotta vankeutta

Kaupunki
 

Helsinki

51-vuotias Ari Pekka Hölttä tuomittiin kymmenen vuoden ja viiden kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta ja nuoren naisen taposta kesällä 2014.

Traagiset tapahtumat saivat alkunsa omakotitalossa Vantaan Ilolassa, minne Hölttä oli vain paria viikkoa aiemmin muuttanut.

Talossa asui useita henkilöitä. Tapahtumailtana talossa oli useita ihmisiä, kaikki huumeiden vaikutusten alaisena. Naisen kuolema havaittiin vasta monen tunnin kuluttua tapahtuneesta, sillä paikalla olleet henkilöt ajattelivat naisen nukkuvan.

Tapahtumien ajallisesta järjestyksestä ei tästä syystä ole tarkkaa tietoa. Yksi talolla vierailleista henkilöistä oli jopa leikkimielisesti piirtänyt kuolleen naisen selkään huomaamatta tämän olevan kuollut.

Vuonna 1992 syntynyt nainen oli tullut talolle viettämään aikaa. Hölttä ei tuntenut naista entuudestaan.

Tuomittu oli käynyt nukkumaan 10 grammaa amfetamiinia sylissään. Mies oli aiemmin samana päivänä vetänyt vessanpöntöstä alas noin 100 grammaa amfetamiinia poliisien pelossa. Huume-erä hänen sylissään oli ainoa mitä oli jäänyt jäljellä.

Nainen oli varastanut Höltän amfetamiinin tämän nukkuessa. Myöhemmin Höltän nähtiin kuristavan naista. Hölttä oli siirtänyt naisen omasta huoneestaan toisen asukkaan huoneeseen.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Höltän taposta. Höltän nähtiin kuristavan naista ja nainen kuoli kuristamalla. Tästä huolimatta käräjäoikeus ei pitänyt todisteita riittävinä Höltän tuomitsemiseen. Hovioikeus taas ei uskonut Höltän lopettaneen kuristamisen kesken kaiken ja jonkun toisen kuristaneen naisen myöhemmin.

Mies tuomittiin myös törkeästä huumausainerikoksesta vessaan vedetyn huume-erän perusteella. Hölttä väitti kondomiin säilöttyjen huumenyyttien sisältävän huomattavasti vähemmän amfetamiinia kuin 100 grammaa. Hänen mukaansa huumeet putosivat vessanpönttöön vahingossa. Hovioikeus ei pitänyt väitettä uskottavana.

Motiivina tapolle pidettiin huumevarkautta. Varastetun amfetamiinin arvo katukaupassa on noin 200 euroa.

Oikaisu kello 18.32: Rikos tapahtui vuonna 2014, eikä vuonna 2008 kuten jutussa aiemmin väitettiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat