Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Omaiset huutokauppaavat Kari Tapion soittimia ja esiintymisasuja Espoon Tapiolassa

Heikintorin kauppakeskuksessa myydään muun muassa Espoossa asuneen muusikkolegendan Gretsch-keikkakitara

Kaupunki
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Kari Tapio esiintymässä 60-vuotisjuhlakonsertissaan Helsingissä vuonna 2005.
Kari Tapio esiintymässä 60-vuotisjuhlakonsertissaan Helsingissä vuonna 2005. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Vuonna 2010 kuolleen laulajalegenda Kari Tapion kuolinpesän jäämistöä huutokaupataan huhtikuussa Heikintorin kauppakeskuksessa Espoon Tapiolassa. Myynnissä on satoja esineitä, muun muassa esiintymisasuja ja soittimia.

Kari Tapion eli viralliselta nimeltään Kari Jalkasen nuorin poika Joona Jalkanen kertoo, että soittimien osalta huutokaupan helmi on 1970-luvulta lähtien käytössä ollut Gretsch-keikkakitara.

”Se on harvinainen ja ainakin tuhansien eurojen arvoinen”, Jalkanen sanoo.

”Odotamme paikalle runsain joukoin kitaraharrastajia”, hän jatkaa.

Valkoisen, puoliakustisen klassikkokitaran lisäksi huudettavaksi tulee myös esimerkiksi kaksi Kari Tapion konserteissaan käyttämää mikrofonia. Myyntiartikkeleiden listassa on lisäksi huonekaluja sekä viime vuoden huhtikuussa kuolleen Kari Tapion vaimon Pia Viheriävaaran designvaatteita ja muuta jäämistöä.

Miksi kansansuosikin jäämistöä sitten huutokaupataan? Ja minkä vuoksi huutokauppa järjestetään juuri Heikintorin ostoskeskuksessa Espoon Tapiolassa?

”Veljieni kanssa päädyimme huutokauppaan, koska sillä tavalla tavaroista on helpointa päästä irti. Vanhemmillemme ehti kertyä sen verran paljon tavaraa, että meidän koteihimme sitä ei enää enempää mahdu”, Joona Jalkanen perustelee.

Espoo puolestaan liittyy Kari Tapion elämään monin tavoin. 1980-luvulla hän asui perheineen Mankkaalla, ja viimeiset elinvuodet asuinpaikkana oli Haukilahti. Tapiolassa Kari Tapio vietti takavuosina aikaa muun muassa Hurriganes-yhtyeen basistin Cisse Häkkisen kanssa.

Muusikon matka päättyi Tapiolan kirkossa järjestetyn siunaustilaisuuden jälkeen Olarin hautausmaalle 22. joulukuuta 2010.

Jalkanen uskoo, että sunnuntaina 17. huhtikuuta järjestettävä huutokauppa kiinnostaa muitakin kuin Kari Tapio -faneja ja musiikinharrastajia. Jalkasen mukaan näin ennakoi myös Suomen huutokauppakeisari -tv-ohjelmasta tuttu Aki Palsanmäki, joka hoitaa meklarin työt myös Heikintorin huutokaupassa.

Jalkanen kertoo, että osa huutokaupan tuotoista lahjoitetaan HelsinkiMissio-järjestön vanhustyöhön. Mitään tarkkaa prosenttiosuutta ei ole hänen mukaansa vielä päätetty, mutta summa tulee kuitenkin olemaan ainakin ”tuhansia euroja”.

Lahjoitusrahat on määrä ohjata erityisesti vanhusten virkistystoimintaan ja yksinäisyyden ehkäisyyn.

”Äiti vietti viimeiset viisi vuotta ilman isää ja oli aika yksinäinen”, Jalkanen kertoo.

Kari Tapio kuoli sairauskohtaukseen joulukuussa 2010. Hän sai vuosikymmeniä kestäneen uransa aikana kaikkiaan 21 kultalevyä, kahdeksan platinalevyä ja yhden tuplaplatinan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat