Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisin Karhu-ryhmän entistä varajohtajaa epäillään 150 000 euron lahjusten ottamisesta

Ylikonstaapelin epäillään lahjusten ottamisen lisäksi kavaltaneen yli 15 000 euroa eräältä yhdistykseltä ja sitä lähellä olevalta yhtiöltä, joiden toiminnassa hän on ollut mukana.

Kaupunki
 
Jarno Mela / Lehtikuva
Poliisin Karhu-ryhmä piiritti Vantaan myyrmäessä kerrostaloa marraskuussa 2012.
Poliisin Karhu-ryhmä piiritti Vantaan myyrmäessä kerrostaloa marraskuussa 2012. Kuva: Jarno Mela / Lehtikuva

Helsingin poliisilaitoksen Karhu-valmiusyksikössä työskennellyttä ylikonstaapelia epäillään useista rikoksista. Tutkinnanjohtajat tiedottivat tiistaina, että juttukokonaisuus on lähtenyt loppulausunnoille.

Karhun varajohtajana toiminutta miestä epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta, törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, törkeästä kavalluksesta, kirjanpitorikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Lahjusrikosepäilyt liittyvät yritykseen, jolta Karhu-ryhmä on ostanut erilaisia tuotteita. Ylikonstaapelin epäillään valmistelleen hankintoja esteellisenä yritykseltä vuosina 2006–2012. Hankintojen kokonaisarvo oli tuolla ajanjaksolla yli 400 000 euroa. Lisäksi poliisilaitos oli hankkinut yhtiön kautta käyttöönsä kaksi autoa, joiden arvo oli yli 300 000 euroa.

Ylikonstaapelin epäillään ottaneen yritykseltä yli 150 000 euron lahjukset. Hänen epäillään myös kavaltaneen yli 15 000 euroa eräältä yhdistykseltä ja sitä lähellä olevalta yhtiöltä, joiden toiminnassa hän on ollut mukana. Ylikonstaapeli on pidätetty virastaan.

Lahjusjuttuun liittyvän yrityksen johtohenkilöä puolestaan epäillään muun muassa törkeästä lahjuksen antamisesta, kahdesta törkeästä veropetoksesta, kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Yrityksen tiloihin tehdyissä etsinnöissä löytyi yli kymmenen luvatonta asetta, joista osa oli sarjatuliaseita. Myös ylikonstaapelia epäillään aseiden ja patruunoiden laittomasta säilyttämisestä ja hallussapidosta.

Lisäksi juttukokonaisuudessa on epäiltynä kolme muuta ihmistä. He eivät ole poliiseja. Epäillyt ovat pääsääntöisesti kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Lahjusrikostutkinta alkoi helmikuussa 2015 Helsingin poliisilaitoksen omista selvityksistä. Samaan aikaan Itä-Uudenmaan poliisilaitoksessa oli käynnissä esitutkinta liittyen epäiltyihin veropetoksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat