Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikennepäivystäjän arvio: Kehä I:n työmaa hidastaa matkaa jopa puolella tunnilla ja kolari tukkisi koko tien

Kaupunki
 

Keskiviikkoaamu aloittaa uuden kauden Kehä I:n työmatkalaisten elämässä. Suomen vilkkaimmin liikennöidylle väylälle tulee noin puoleksitoista vuodeksi merkittävä hidastus.

”Veikkaisin, että viivästys tulee olemaan 15 minuutista puoleen tuntiin”, arvioi liikennepäivystäjä Antti-Jussi Palmroos liikenteenhallintakeskuksesta.

”Ja jos sattuu onnettomuus, niin koko Kehä menee tukkoon.”

Kehä ykkösen nopeusrajoitus laskee Hämeenlinnanväylän ja Kannelmäen kohdalla 80:sta 60 kilometriin tunnissa.

Palmroosin mukaan on mahdotonta ennustaa tarkkaan, millainen liikennepuuro Kehä I:llä keskiviikkoaamusta alkaen kiehuu.

”Mutta varmasti ruuhkat ja viivästykset ovat aikamoiset. Ja ne pysyvät siellä, kunnes ihmiset oppivat tuntemaan vaihtoehtoisia reittejä tai käyttämään julkisia”, Palmroos sanoo.

Yleispäteviä kiertoteitä ei juuri ole tarjolla, joten jokaisen liikkujan on keksittävä itse omaan reittiinsä sopiva vaihtoehto.

Kehä I:n perusparannukseen liittyvissä liikennejärjestelyissä suljetaan toinen itään päin vievä kaista, joka varataan työn edetessä vastaantulijoille. Idästä Hämeenlinnanväylälle kulkeva liikenne ohjataan rampista kiertotielle.

Tietöitä tullaan tekemään yhtä aikaa kahdessa kohdassa: Espoon rajan ja Vihdintien välillä sekä Kantelettarentien ja Hämeenlinnanväylän eritasoliittymän alueella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat