Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perinteisiä Vallilan vapputansseja ei järjestetä tänä vuonna – juhlijoita riittäisi, talkooväkeä ei

Vuodesta 2005 lähtien järjestetty tapahtuma on paisunut järjestäjien mukaan niin suureksi, että sen pyörittäminen käy liian raskaaksi pienelle ydinryhmälle

Kaupunki
 
PETRI KROOK
Vauhdikasta tunnelmaa Vallilan vapputansseissa vuonna 2014.
Vauhdikasta tunnelmaa Vallilan vapputansseissa vuonna 2014. Kuva: PETRI KROOK

Jo perinteeksi muodostuneita Vallilan vapputansseja ei järjestetä tänä vuonna. Tapahtuma on päässyt järjestäjien mukaan paisumaan niin suureksi, että sen pyörittäminen käy liian raskaaksi pienelle ydinryhmälle. Sitoutunutta talkooväkeä on myös vaikeaa saada riittävästi.

Kulttuuriyhdistys Vallilan Tango tiedotti tanssien peruuttamisesta Facebook-sivuillaan myöhään tiistai-iltana.

”Ystävät! Pahoittelemme: aina ei ehdi kaikkea, joten Kulttuuriyhdistys Vallilan Tango ry pitää välivuoden perinteisten Vallilan vapputanssien järjestämisestä”, yhdistys perustelee päätöstään.

Helsingin Vallilassa on tanssittu vappuaattona tangon ja iskelmien tahdissa vuodesta 2005 lähtien. Maksuton tapahtuma on pistetty pystyyn talkoovoimin, ja päävastuun järjestelyistä on hoitanut Vallilan Tango -tanssiorkesterin taustalla vaikuttava kulttuuriyhdistys Vallilan Tango.

Vapputanssien juuret ovat Vallilan Tango -orkesterin omissa vappujuhlissa.

”Ensin oli puutalon pihajuhlat, minkä jälkeen siirryimme aidan taakse pieneen puistoon”, kertoo Vallilan Tango -orkesterin jäsen Antti Alavuotunki.

Pian tapahtumapaikka vaihtui jo isompaan Hartolan puistoon, ja pienimuotoisena käynnistynyt toiminta alkoi saada massatapahtuman piirteitä. Puistossa on juhlinut Alavuotungin mukaan yhtäaikaisesti enimmillään noin 3 000 ihmistä.

Tanssit eivät ole houkutelleet samaan tahtiin talkooväkeä.

”Tapahtuman järjestäminen on kuormittanut viime vuosina paljon ydinporukkaa”, Alavuotunki sanoo.

Alavuotungin kokemuksen mukaan moni mieluummin juhlii vappuaattona kuin pitää järjestystä ja siisteyttä yllä muiden juhliessa.

”Tällaiset talkoojuhlat eivät ole itsestäänselvyyksiä – niitä järjestämään tarvitaan ihmisiä.”

Vallilan vapputansseista on muotoutunut monille jokavuotinen vappuperinne. Myös Alavuotunki kehuu, että juhlissa on ollut aina mahtavaa soittaa. Hänen mukaansa tapahtumaa ei olekaan missään nimessä kuopattu lopullisesti, ja Vallilan Tangon toiveissa on tanssittaa vappukansaa jälleen keväällä 2017.

Vallilan Tango järjestää myös vuosittain loppukesästä Isle of Sheep -tansseja Helsingin Lammassaaressa. Niiden tulevaisuus ei ole Alavuotungin mukaan uhattuna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat