Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espooseen suunnitellut kerrostalotontit riittävät neljäksi vuodeksi

Espoo julkaisi kaavoituskatsauksensa digilehtenä tiistaina.

Kaupunki
 
Sami Kero / HS
Tapiolan alueen remontti kuvattuna maaliskuussa 2015.
Tapiolan alueen remontti kuvattuna maaliskuussa 2015. Kuva: Sami Kero / HS

Tuoreen kaavoituskatsauksen mukaan Espooseen suunnitellut kerrostalotontit riittävät noin 4,4 vuodeksi. Pientalotontit riittävät noin 7,8 vuoden tarpeisiin.

Katsauksessa kerrotaan, että kaupunkiin on muuttanut viime vuosina noin 4 000 asukasta vuosittain ja saman tahdin ennustetaan jatkuvan. Uusista asukkaista lähes 70 prosenttia puhuu äidinkielenään jotain muuta kuin suomea. Espoo kertoo ottavansa kaupunkisuunnittelussa huomioon sekä kansainvälistymisen että väestön vanhenemisen.

Katsauksen mukaan Espoon maine autokaupunkina alkaa murtua esimerkiksi länsimetron myötä. Kaupunki aikoo tukea pyöräilyä entistä enemmän esimerkiksi suunnittelemalla asemien ja pysäkkien ympäristöt houkutteleviksi.

Yksittäisistä alueista esimerkiksi Otaniemeä suunnitellaan pyöräily-yhteyksien ja joukkoliikenteen solmukohdaksi. Kevyen liikenteen väylän kohentamista selvitetään myös Tapiolan keskuksessa.

Kaavoituskatsauksessa on tiivistetty kunkin Espoon alueen kaavoitussuunnitelmat, joita pääsee lukemaan kokonaan tästä linkistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat