Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariskunta varasteli lastenvaunuja – ja jäi kiinni, kun yritti myydä varastettuja vaunuja takaisin alkuperäiselle omistajalle

Poliisi epäilee vyyhteen liittyvän myös petoksia, identiteettivarkauksia ja toisten postien varastamista

Kaupunki
 
Jenna Lehtonen
Lastenvaunut ovat käytettyinäkin satojen eurojen arvoisia. Kuvan vaunut eivät liity tapaukseen.
Lastenvaunut ovat käytettyinäkin satojen eurojen arvoisia. Kuvan vaunut eivät liity tapaukseen. Kuva: Jenna Lehtonen

Pariskunta varasteli järjestelmällisesti lastenvaunuja ja myi niitä eteenpäin, epäilee Helsingin poliisi. Vyyhteen liittyen tutkitaan myös petoksia, identiteettivarkauksia ja muiden ihmisten postien varastamista.

Ensimmäisen kerran pari jäi kiinni helmikuun alussa Hämeentiellä Helsingissä. Pariskunta oli matkalla Arabian kauppakeskukseen, ja heillä oli matkassaan kahdet Brio-merkkiset lastenvaunut, joissa ei kuitenkaan ollut lapsia. Vaunuissa oli varastetuksi epäiltyä postia.

Kaksikko oli ollut aiemminkin poliisin kanssa tekemisissä vastaavanlaisiin rikoksiin liittyen, ja pääsiäisen tienoilla rikosnimikkeiden kirjo kasvoi entisestään. Epäilty mies on syntynyt vuonna 1987 ja nainen vuonna 1977.

Poliisi sai pariskunnan lopullisesti kiinni ennen pääsiäistä.

”Pariskunnan nainen jäi kiinni, kun hän oli myymässä netissä varastamiaan lastenvaunuja takaisin sille, jolta oli ne varastanut”, kertoo rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen Helsingin poliisilaitokselta.

Mies jäi kiinni hieman myöhemmin.

Uudet lastenvaunut voivat maksaa jopa yli tuhat euroa, ja käytetyistäkin lastenvaunuista maksetaan useita satoja euroja. Kaupankäynti tapahtuu pääosin netissä.

Tapaukseen liittyy myös kolmas henkilö, jonka poliisi epäilee toimineen ”kätkijänä”. Tämän luota löytyi kotietsinnässä viidet lastenvaunut ja parikymmentä valokuvaa varastetuista lastenvaunuista.

Lisäksi poliisi epäilee, että pariskunta olisi yrittänyt ostaa tavaraa nettikaupoista muiden ihmisten identiteeteillä. Näitä tapauksia tutkitaan petoksina.

Postien varastamisessa rikosnimikkeenä on varkausten lisäksi viestintäsalaisuuden rikkominen.

Petersohn-Järvisen mukaan on yleistä, että varastettua tavaraa kaupitellaan osto- ja myyntisivustoilla. Hän neuvookin omaisuusrikoksen uhreiksi joutuneita ihmisiä paitsi tekemään rikosilmoituksen myös seuraamaan mahdollisuuksien mukaan verkkohuutokauppasivustoja ja muita myyntipalstoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat