Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päiväkoti muuttaa ostarilta yläasteelle Suutarilassa

Suutarilan yläasteen tiloihin muuttaa pian sekä uusia koululaisia että pikkulapsia.

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Tammikuussa Suutarilan vanhemmat ja rehtori Pertti Purmunen esittelivät yläasteen tiloja koulupäättäjille. ATK-luokka häviää muutosten myötä, mutta ei päiväkodin laajentamisen vuoksi vaan siksi, että yläasteen tiloihin tulee kuudesluokkalaisia Töyrynummesta.
Tammikuussa Suutarilan vanhemmat ja rehtori Pertti Purmunen esittelivät yläasteen tiloja koulupäättäjille. ATK-luokka häviää muutosten myötä, mutta ei päiväkodin laajentamisen vuoksi vaan siksi, että yläasteen tiloihin tulee kuudesluokkalaisia Töyrynummesta. Kuva: Kimmo Räisänen

Nykyiselle Suutarilan yläasteelle syntyy pian pysyvä paikka pienille lapsille, päiväkoti Vaskiniitty.

Varhaiskasvatuslautakunta käsittelee tiistain kokouksessaan uuden päiväkodin perustamista. Vaskiniitty korvaa nykyisin Siltamäen ostoskeskuksella huonokuntoisissa tiloissa toimivan päiväkoti Siltamäen, jossa on 108 lasta.

Yläasteen rakennuksessa on jo vuosia tehty muutoksia. 2013 koulu luovutti tiloja varhaiskasvatukselle ja yhden rakennuksen siiven ensimmäiseen kerrokseen remontoitiin tiloja päivähoidon väistötiloiksi. Koululla on siis jo pitkään ollut päiväkotilapsia esimerkiksi paossa oman päiväkotinsa remonttia.

Nyt päiväkotia olisi tarkoitus laajentaa remontoimalla alle kouluikäisille sopivaksi myös saman siiven toinen kerros. Varhaiskasvatusvirasto laskee, että remontin kustannukset olisivat alle kolme miljoonaa, kun taas ostoskeskuksen päiväkodin kunnostaminen kävisi kalliiksi.

Tulevaisuudessa päiväkodin siiven ensimmäinen kerros on varattu kaikkein pienimmille lapsille, yläkerta kolme täyttäneille. Päiväkodin pihaa laajennetaan puiston puolelle ja tehdään leikkivälinevarasto.

Yhteensä Vaskiniittyyn mahtuu 115 lasta. Suunnitelmia tehdään siltä pohjalta, että päiväkoti-ikäisten lasten määrä Suutarilassa ei lähivuosina merkittävästi muuttuisi.

Samaan aikaan myös koulun puolella tapahtuu suuria muutoksia. Suutarilan yläaste ja läheinen Töyrynummen ala-aste yhdistyvät syksyllä Suutarilan peruskouluksi.

Töyrynummesta muuttaa tällöin isoimpia oppilaita nykyisen yläasteen tiloihin. Oppilaiden vanhemmat ovat vastustaneet suunnitelmia muutosta esimerkiksi sillä perusteella, että Suutarilassa on jo nyt ahdasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat