Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös Tuusula lähtee maksamaan jättiterveysjärjestelmää

Tuusulan kunta on päättänyt siirtyä isojen kaupunkien ja Husin rinnalle käyttämään Apottia.

Kaupunki
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Apotti-potilastietojärjestelmä tulee korvaamaan kymmeniä terveys- ja sosiaalipalvelujen nykyisiä tietojärjestelmiä.
Apotti-potilastietojärjestelmä tulee korvaamaan kymmeniä terveys- ja sosiaalipalvelujen nykyisiä tietojärjestelmiä. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Tuusulan kunta liittyy myös Apotin maksajien ja käyttäjien joukkoon.

Apotti on valtava potilastietojärjestelmä, jota alkuvaiheessa ovat rakentamassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus, Helsinki, Vantaa, Kauniainen ja Kirkkonummi. Myös muut Uudenmaan kunnat voivat vielä halutessaan liittyä mukaan järjestelmään, suurin ulkopuolella oleva on Espoo.

Kustannukset jaetaan niin, että Hus maksaa puolet ja kunnat loput jaettuna suhteessa asukaslukuihin. Tuusulan osuus on näin 1,6 miljoonaa euroa vuodessa kymmenen vuoden ajan. Kunnanhallitus päätti tiistaina, että se alkaa valmistella liittymistä Apotti-kuntien joukkoon niin, että se olisi mukana tämän vuoden loppuun mennessä.

Kymmeniä terveys- ja sosiaalipalvelujen nykyisiä tietojärjestelmiä korvaava jätti maksaa kymmenessä vuodessa yhteensä arviolta 575 miljoonaa euroa, itse järjestelmän ostaminen vie tästä noin 385 miljoonaa. Nykyiset miten kuten toimivat järjestelmät tosin maksavat nekin suuria summia vuosittain, joten Apotin lasketaan maksavan itsensä takaisin noin seitsemässä vuodessa.

Apotti ostetaan yhdysvaltalaiselta Epiciltä. Järjestelmän rakentaminen on viivästynyt hiukan siksi, että useat tarjouskilpailun hävinneet veivät asian markkinaoikeuteen. Markkinaoikeus hylkäsi valituksista viimeisen aiemmin maaliskuussa.

Apotin käyttöönotto olisi tarkoitus aloittaa vuosien 2017–2018 vaihteessa Peijaksen sairaalasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat