Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehä I:n ruuhkat pahenevat – Liikenne­virasto kehottaa miettimään kimppa­kyytejä tai julkisten käyttöä

Tietyöt sulkevat kaistoja yli vuoden ajaksi. Siltatyömaat luovat pullonkaulan, joka viivästyttää liikennettä ruuhka-aikaan jopa puoli tuntia, eikä sumppukohtien kiertäminen ei ole helppoa.

Kaupunki
 
Kehä I menee remonttiin – myös nämä kiertotiet voivat ruuhkautua
Kehä I menee remonttiin – myös nämä kiertotiet voivat ruuhkautua
Kehä I:n remontti on meneillään Vihdintien ja Hämeenlinnanväylän välillä. HSTV näyttää kiertotiet, jotka myös saattavat ruuhkautua remontin aikana. Toimittaja: Ossi Mansikka, Mark Autio grafiikka: Jukka Himanen, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru.

Kehä I:n ruuhkat pahenevat entisestään huhtikuun lopussa, kun parannus- ja levennystyöt käynnistyvät kunnolla Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien ympäristössä.

Pääväylät ylittävien siltojen länteen suuntaava liikenne ohjataan ensivaiheessa itään vievälle ajoradalle. Toinen Hämeenlinnanväylän ylittävistä silloista on huonokuntoinen, ja se puretaan. Kaistat vähenevät, tielle tulee mutkia ja nopeusrajoitus laskee kuuteenkymppiin.

Valmistelevat työt haittaavat liikennettä jo nyt. Viime viikolla suljettiin Hämeenlinnanväylälle vievä itäinen ramppi ja yksi väylän itään päin suuntaavista kaistoista.

”Arvioisin, että [torstaina] illalla liikenne idän suuntaan viivästyi lähemmäksi tunnin. Toki torstai on yksi vilkkaimpia päiviä ja keli oli hyvä, mutta tie ruuhkautuu ilmankin, että ajokaistoja olisi pois käytöstä”, kertoo liikennepäivystäjä Jarmo Eloranta tieliikennekeskuksesta.

Keskuksesta arvioitiin jo aiemmin, että rakennustöiden aiheuttamat viivästykset voivat olla vartista puoleen tuntiin ruuhka-aikoina.

Sumppukohtien kiertäminen ei ole helppoa, sillä Kehä I:tä myötäileviä katuja ei työmaakohteiden ympärillä juuri ole. Liikennevirasto kehottaakin autoilijoita valmistautumaan tulevaan ja miettimääkin esimerkiksi kimppakyytien tai julkisten käyttöä.

”Kannattaa miettiä, onko mahdollista ajaa muina kuin ruuhka-aikoina tai käyttää Kehä kolmosta. Jos saamme vähennettyä kymmenenkin prosenttia liikennemäärästä, on sillä jo merkittävää vaikutusta ruuhkautumiseen”, sanoo projektipäällikkö Jarmo Nirhamo Liikennevirastosta.

Remontin kohteena olevan kaistaosuuden välityskyky on noin kolmetuhatta ajoneuvoa tunnissa. Arkisin kello 7–9 ja kello 15–18 ajoneuvoja voi olla jopa viisituhatta, joten töiden käynnistyttyä ruuhkia syntyy lähes varmasti.

Nirhamon mukaan kehältä saattaa siirtyä liikennettä läheiselle Konalantielle, Kaupintielle ja Kaarelantielle sekä jopa Pasilaan asti Hakamäentielle. Keskuspuisto hallitsee Hämeenlinnanväylän itäpuolta, jossa reittien etsiminen on vaikeampaa.

Viranomaiset toivovat, että autoilijat pysyisivät pääväylillä eivätkä tukkisi pienimpiä katuja.

”Ohje on se, että pysytään Kehä I:llä. Teroittaisin, että ajaminen olisi tasaista ja rauhallista ja annettaisiin tilaa liittyville ajoneuvoille. Meillä on pitkä poikkeustila tulossa”, sanoo projektipäällikkö Jukka Tarkkala Helsingin rakennusvirastosta.

”Liikenne toki hidastuu ja ruuhkautuu, mutta simuloinnin mukaan onnistuu. Katuverkkoon siirtyvää liikennettä pitää seurata ja sitten katsoa, miten ­reagoida, jos tilanne pahenee.”

Helsingin kiertävä Kehä I on Suomen vilkkaimpia väyliä, jolla köröttelee arkipäivinä 92 000 ajoneuvoa. Vuonna 2030 määrä on jo 122 000.

Viime vuosina kehätietä on paranneltu sen länsi- ja itäpäistä, ja nyt alkava rakentaminen pureutuu sen merkittävään solmukohtaan.

Hanke maksaa noin 19 miljoonaa euroa, jonka valtio maksaa lähes kokonaan.

Liikenne voi lisääntyä myös Kehä I:n ympäristössä. HS:fi/hstv
Esa Syväkuru HS
Kehä ykköstä itään ajavat eivät toistaiseksi käyttämään Hämeenlinnanväylän liittymää, joka on remontin ajaksi suljettu liikenteeltä. Kiertotie on järjestetty Maununnevan liittymän (kuvassa oik.) ja Kaarelantien kautta.
Kehä ykköstä itään ajavat eivät toistaiseksi käyttämään Hämeenlinnanväylän liittymää, joka on remontin ajaksi suljettu liikenteeltä. Kiertotie on järjestetty Maununnevan liittymän (kuvassa oik.) ja Kaarelantien kautta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat