Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Likaisia neuloja Huslabissa käyttänyt työntekijä oli sairaanhoitaja – taustalla ”erittäin poikkeuksellinen tapahtumasarja”

Tapausta selvittämään perustetun Huslabin ulkopuolinen selvitysryhmän puheenjohtajaksi on valittu Helsingin seudun yliopistollinen keskussairaalan (Hyks) toimialajohtaja Hans Ramsay.

Kaupunki
 
Asiakkaat yllättyneitä Huslabin virheestä – ”Miten näin on voinut tapahtua”
Asiakkaat yllättyneitä Huslabin virheestä – ”Miten näin on voinut tapahtua”
Helsingin Kampissa sijaitseva laboratorio Huslab tiedotti torstaina käyttäneensä vahingossa likaisia neuloja verinäytteiden otossa. Virheen takia 19 potilasta saattoi altistua tarttuville taudeille. Huslabissa torstaina asioineet asiakkaat pitivät tapausta ikävänä, mutta kertoivat luottavansa terveysalan ammattilaisten toimintaan. Toimittaja Hanna Kärppä. Kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Huslab-laboratoriossa Helsingin Kampissa vanhoja neuloja näytteenottoon käyttänyt ihminen ei ollut koulutukseltaan laboratoriohoitaja vaan sairaanhoitaja.

Huslabin mukaan tapausta selvittämään perustetun Huslabin ulkopuolinen selvitysryhmän puheenjohtajaksi on valittu Helsingin seudun yliopistollinen keskussairaalan (Hyks) toimialajohtaja, professori Hans Ramsay. Myös Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira selvittää tapahtumia.

Helsingin Kampissa sijaitseva Huslab tiedotti viime torstaina käyttäneensä vahingossa likaisia neuloja verinäytteiden otossa.

Keskiviikkona tapahtuneen virheen takia 19 potilasta saattoi altistua tarttuville taudeille.

Huslabin toimitusjohtajan Piia Aarnisalo kertoo Huslabin tiedotteessa, että tapauksen aiheuttanutta työntekijää on haastateltu maanantaina.

Aarnisalon mukaan haastattelussa tuli ilmi, että kyseessä oli ”erittäin poikkeuksellinen tapahtumasarja, jonkalaista ei ole Huslabissa aiemmin tapahtunut.”

Huslab aikoo nyt tehdä korjauksia käytäntöihinsä.

Sairaanhoitaja ei ollut vakituisessa työsuhteessa, eikä hän työskentele nykyään Huslabissa. Hänet oli kuitenkin perehdytetty näytteenottoon Huslabissa, tiedotteessa kerrotaan.

Aarnisalo kertoi HS:lle sairaanhoitajan tietojen olleen riittävät tekemään näytteenottoja. Sairaanhoitajalla on Aarnisalon mukaan lain mukaan oikeus toimia laboratoriotyössä. Sairaanhoitajaa on myös kuvailtu kokeneeksi työntekijäksi.

Bioanalyytikkoliitto on useasti ottanut kantaa siihen, että näytteenottotyössä on muita kuin laboratoriohoitajia tai bioanalyytikkoja. Liiton mukaan tämä vaarantaa potilasturvallisuuden.

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Helsingin Kampissa sijaitseva laboratorio Huslab tiedotti viime torstaina käyttäneensä vahingossa likaisia neuloja verinäytteiden otossa.
Helsingin Kampissa sijaitseva laboratorio Huslab tiedotti viime torstaina käyttäneensä vahingossa likaisia neuloja verinäytteiden otossa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat