Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aalto-yliopiston kauppakorkea siirtyy kokonaan Otaniemeen

Rehtori Tuula Teeri: ”Nyt otetaan viimeinen steppi yhtenäisen kampuksen rakentamisessa.”

Kaupunki
 
Emmi Tulokas / Lehtikuva
Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella Espoossa ovat meneillään mittavat rakennustyöt.
Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella Espoossa ovat meneillään mittavat rakennustyöt. Kuva: Emmi Tulokas / Lehtikuva

Aalto-yliopisto siirtää myös kauppatieteen maisterikoulutuksen Töölöstä Otaniemeen. Jo viime syksynä kauppatieteen kandidaattikoulutus muutti yliopiston pääkampukselle Espooseen.

”Nyt otetaan viimeinen steppi yhtenäisen kampuksen rakentamisessa”, kuvailee päätöstä Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri.

Teeri korostaa, että Otaniemen yhtenäinen kampus edesauttaa myös yritysyhteistyötä.

Tarkkaa maisterikoulutuksen siirtymävuotta ei vielä tiedetä, mutta tarkoitus on, että kaikki yliopiston ydintoiminnot ovat Otaniemessä vuonna 2021, yliopiston hallitus on päättänyt.

Jo aiempien päätösten mukaan Kauppakorkeakoulun kandidaattiopetus siirtyi Otaniemeen syksyllä 2015, ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu siirtyy yliopiston pääkampukselle vuonna 2018.

Hallituksen uuden päätöksen myötä Kauppakorkeakoulun Töölössä sijaitsevat toiminnot sekä opettajat, tutkijat ja opiskelijat muuttavat Otaniemen pääkampukselle uuteen, tätä tarkoitusta varten suunniteltavaan rakennukseen.

Päätös Kauppakorkeakoulun tarkemmasta sijainnista Otaniemessä tehdään kesäkuussa 2016.

Kansainvälinen kandidaattiohjelma jatkaa toimintaansa Mikkelissä. ”Se on hyvin omanlaisensa ja ainoa kansainvälinen kandidaattiohjelma, joka on pyörinyt hyvin kauan”, Teeri perustelee Mikkelin toimipaikan säilyttämistä, vaikka muuten Aalto-yliopisto on Teerin mukaan profiloitunut ”tosi tiukasti”.

Kauppakorkeakoulun historiallisen, Töölössä sijaitsevan päärakennuksen tulevaisuuden käyttöä suunnitellaan osana kampusohjelmaa.

Teeri korostaa, ettei Töölön historiallisesta päärakennuksesta ole tarkoitus luopua, koska se on keskeisellä paikalla. Nyt siellä on kauppatieteen maisterikoulutuksen lisäksi muun muassa täydennys- ja tohtorikoulutusta.

Kauppakorkeakoulun uusi rakennus Otaniemessä rahoitetaan myymällä ja vuokraamalla sellaisia yliopiston omistamia kiinteistöjä, joita ei käytetä yliopiston ydintoimintaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat