Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kadonnut alttariristi löytyi 30 vuoden jälkeen – vapaaehtoisia kantajia Turusta Helsinkiin etsitään

Alttariristin kotimatka alkaa 6. toukokuuta Turun Tuomiokirkon portailta, kun vapaaehtoiset kantavat alttariristin takaisin Helsinkiin.

Kaupunki
 
Silja-Kaisa Pöyliö
Kadonneen alttariristin suunnitteli arkkitehti Hilding Ekelund vuonna 1931.
Kadonneen alttariristin suunnitteli arkkitehti Hilding Ekelund vuonna 1931. Kuva: Silja-Kaisa Pöyliö

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) etsii ristinkantajia, joiden tehtävänä on palauttaa kadonnut alttariristi Turusta Helsinkiin, kertoo yhdistys tiedotteessaan.

Yli satavuotias Helsingin Luther-kirkko joutui 1990-luvulla väistymään tiloistaan Fredrikinkadulla. Sittemmin kirkkorakennus on tunnettu muun muassa ravintola- ja yökerhotoiminnasta.

Poismuuton yhteydessä katosi alttariristi, joka on löydetty nyt lähes kolmekymmentä vuotta myöhemmin turkulaisen yksityisasunnon säilytyskellarista.

Silja-Kaisa Pöyliö
Alttariristi nostetaan takaisin alkuperäiselle paikalleen lauantaina 14. toukokuuta Luther-kirkon avajaisissa Helsingissä.
Alttariristi nostetaan takaisin alkuperäiselle paikalleen lauantaina 14. toukokuuta Luther-kirkon avajaisissa Helsingissä.

Sley aikoo palauttaa ristin takaisin alkuperäiseen kotiinsa. Alttariristin kotimatka alkaa perjantaina 6. toukokuuta kello 18 Turun Tuomiokirkon portailta, kun vapaaehtoiset kantavat alttariristin takaisin Helsinkiin.

Alttariristin suunnitteli arkkitehti Hilding Ekelund vuonna 1931. Risti on 190 senttimetriä korkea, 110 senttimetriä leveä ja painaa noin viisi kiloa.

”Aiomme taittaa matkan jalan, satoi tai paistoi, sillä näin käsittämätön tarina ansaitsee arvoisensa lopun. Ristin kantaminen takaisin kotiin on paitsi symbolinen ele, myös ainutlaatuinen kokemus monelle”, kertoo Sleyn Luther-kirkon vastaava teologi Martti Haverinen tiedotteessa.

Haverisen mukaan kantajaksi ovat tervetulleita ”kaikki sopivalla tavalla yllytyshullut ja elämyshakuiset ristinkantajat ikään tai fyysiseen kuntoon katsomatta”. Kantajaksi voi ilmoittautua osoitteessa takaisinkotiin.fi.

Omalle paikalleen risti nostetaan lauantaina 14. toukokuuta Luther-kirkon avajaisissa osoitteessa Fredrikinkatu 42.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat