Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies myönsi tappaneensa perheenäidin kadulla Tuusulassa – puhelu aviomiehelle päättyi hyökkäykseen

Oikeus määräsi syytetyn mielentilatutkimukseen.

Kaupunki
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Hyrylän murhasyytteen käsittely alkoi Tuusulan käräjäoikeudessa. Syytettynä on 34-vuotias mies (edessä).
Hyrylän murhasyytteen käsittely alkoi Tuusulan käräjäoikeudessa. Syytettynä on 34-vuotias mies (edessä). Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Tuusulan käräjäoikeus totesi keskiviikkona, että 34-vuotias tuusulalaismies on syyllinen 48-vuotiaan vantaalaisnaisen henkirikokseen viime marraskuussa Tuusulan Hyrylässä.

Tapauksen oikeudenkäynti alkoi keskiviikkoaamuna Tuusulan käräjäoikeudessa. Tuomioistuin määräsi istuntopäivän päätteeksi miehen mielentilatutkimukseen hänen oman pyyntönsä mukaisesti.

Käräjäoikeus ratkaisee mielentilatutkimuksen jälkeen, oliko kyse murhasta vai taposta.

Syyttäjien mukaan mies löi teräaseella naista ainakin 41 kertaa ylävartaloon. Syyttäjien mukaan hyökkäys tuli uhrille todennäköisesti täysin yllätyksenä, koska hänestä ei löytynyt puolustusvammoja.

Syyttäjät vaativat 34-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta, törkeästä ryöstöstä ja huumausainerikoksesta. Hän kiisti oikeudessa murhan mutta myönsi tapon.

Veriteko tapahtui Hyrylässä sen jälkeen, kun nainen poistui ravintola Päämajasta kello 0.24. Hän oli saapunut sinne työhyvinvointipäivän jälkeen Helsingistä.

Nainen soitti puolisolleen kello 0.55 ja pyysi tätä hakemaan hänet autolla. Kesken puhelun naisen ääni katosi eikä hän vastannut enää miehelleen.

Syyttäjien mukaan 34-vuotias mies hyökkäsi tuolloin naisen päälle.

Puoliso yritti soittaa naiselle takaisin ja lähti sen jälkeen Hyrylään etsimään häntä autolla. Mies teki katoamisilmoituksen myöhemmin yöllä.

Nainen löytyi kuolleena muutaman sadan metrin päästä ravintolasta kello 4.55. Syyttäjien mukaan henkirikos tapahtui jalkakäytävällä, minkä jälkeen surmaaja raahasi uhrin piiloon virastotalon pysäköintialueelle.

Aviomies kertoi oikeussalissa, että hänen puolisonsa oli puhelun aikana paniikissa ja hysteerinen eikä osannut sanoa tarkkaa sijaintiaan Tuusulassa.

Miehen mukaan hän kuuli kesken puhelun naisen sanovan toistuvasti ”Ai”. Mies piti oikeudessa selvänä, että hyökkääjä löi tuolloin naista.

Aviomies kertoi oikeudessa pitkään perheensä elämästä ja onnesta, joka katkesi henkirikokseen. Hän katsoi lähes koko ajan suoraan syytettyyn ja osoitti sanansa hänelle.

”Ymmärrätkö, mitä olet minulta vienyt? Ja minun lapsiltani?” mies kysyi syytetyltä.

Mies näytti syytetylle myös valokuvaa vaimostaan ja kysyi, muistaako hän tätä. Syytetty katsoi oikeussalissa pääosin toisaalle miehen kuulemisen aikana.

”Tiedän kyllä, että olen tehnyt tämän teon”, syytetty sanoi oikeussalissa.

Syytetty kertoi, ettei aluksi muistanut mitään mutta myöhemmin hänelle on tullut muistikuvia yön tapahtumista.

Hän muistaa avustajansa mukaan lähteneensä kotoaan kävelemään, kohdanneensa jonkun henkilön, hyökänneensä henkilön kimppuun ja poistuneensa paikalta.

”Hänellä ei ole muistikuvia tai selitystä käyttäytymiselleen”, syytetyn avustaja, asianajaja Jyrki Nurmi kertoo.

Puolustus pyysi käräjäoikeutta määräämään syytetyn mielentilatutkimukseen. Henkirikoksen on täytynyt puolustuksen mukaan johtua syytetyn mielenhäiriöstä.

Syyttäjien mukaan mies oli ainakin jollain tavalla suunnitellut tekoaan, sillä hän oli tehnyt surmayötä edeltävänä päivänä tietokoneellaan Google-haun siitä, kuinka ryöstö toteutetaan.

Ensimmäisenä hakutuloksena oli sivu, jolla esiteltiin kymmenen vinkkiä täydellisen rikoksen tekemiseen. Mies oli syyttäjien mukaan vieraillut tällä sivulla.

Syytetty kiistää myös syytteen törkeästä ryöstöstä mutta myöntää syyllistyneensä varkausrikokseen. Mies vei uhrilta kaksi käsilaukkua sisältöineen.

Lisäksi hän myöntää syytteen huumausainerikoksesta. Se koskee kannabiksen kotikasvatusta ja hallussapitoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat