Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Parkkihallissa pääsee taas naimisiin - uutuutena vihkiminen kauppakeskuksessa

”Voi laskeutua vaikka liukuportaita pitkin alas”

Kaupunki
 
Vesa Moilanen
Kannelmäen kauppakeskuksen parkkihallissa vihittiin pareja vuonna 2011. Kuvassa kirkkoherra Sakari Enrold vihkii Allu ja Mia Alanteen.
Kannelmäen kauppakeskuksen parkkihallissa vihittiin pareja vuonna 2011. Kuvassa kirkkoherra Sakari Enrold vihkii Allu ja Mia Alanteen. Kuva: Vesa Moilanen

Kannelmäki

Ensi kesänä pääsee naimisiin helposti ja erikoisesti.

Kannelmäen seurakunta järjestää jo kolmannen kerran mahdollisuuden vihkimiseen kauppakeskuksen parkkihallissa. Parit vihitään toiveiden mukaisesti vaikka autossa, lupaa Kannelmäen seurakunnan kirkkoherra Sakari Enrold. Tällä kertaa vihkimisaluetta on laajennettu myös kauppakeskuksen puolelle.

”Jos joku haluaa mennä yläkerroksissa naimisiin, voi laskeutua vaikka liukuportaita pitkin alas tai mitä kukakin nyt sitten toivoo. Yritämme toteuttaa kaikenlaiset toiveet.”

Pyhän tapahtuman toimittaminen kaupallisessa ympäristössä ei ole Enroldille vaikeaa.

”Olisi tekopyhää sanoa niin. Kaikkihan on kaupallista nykyään. Ei se tapahtuman pyhyys ole siitä ympäristöstä kiinni, voihan kirkonkin vieressä olla lähikauppa.”

Kannelmäen seurakunta on toiminut jo useita vuosia kauppakeskuksen parkkihalliin rakennetuissa tiloissa. ”Me haluamme olla siellä missä ihmiset ovat enkä koe siitä mitään tunnontuskia.”

Enroldin mukaan nykyhäille on tyypillistä omaperäisyyden ja erilaisuuden hakeminen. ”Niiden pitää tietenkin näyttää itseltä, ei haluta kopiota, se on kuitenkin ainutlaatuinen tapahtuma elämässä.”

Kirkko on yrittänyt innostaa ihmisiä naimisiin tekemällä vihkimisestä mahdollisimman helppoa. ”Kysymys ei ole nopeudesta, vaan helppoudesta. Viimeksi meni moni sellainen pari naimisiin, joka oli ollut yhdessä kymmeniä vuosia, mutta ei ikinä ollut mennyt kuitenkaan naimisiin ilman erityistä syytä siihen.”

Enroldin mukaan tunnelma drive in-häissä on edellisillä kerroilla ollut erilainen kuin perinteisissä häissä. ”En sanoisi, että huonompi. Osa oli todella intensiivisiä.” Ensimmäisellä kerralla parkkihallissa vihittiin yhteensä 24 paria. Näistä 3 vihittiin autossa. ”Tämä on helppo, omaperäinen ja tyylikäs tapa vihkimiseen”, lupaa Enrold.

Parkkihallihäitä vietetään kauppakeskus Kaaren parkkihallissa ja muissa tiloissa 1. kesäkuuta. Vihkimistä varten parin on oltava rippikoulun suorittanut. Lisäksi kuulutukset eli avioliiton esteiden tutkinta on käynnistettävä viimeistään 20.5. lähiseurakunnassa ja todistus siitä on oltava vihkipäivänä mukana. Seurakunta vastaa paikan päällä tapahtuvasta vihkimisestä ja häämusiikista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat