Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tikkurilassa bailataan aurinkoenergialla – ilmastokadut Helsingissä ja Vantaalla herättelevät yrityksiä ja ihmisiä ilmastotekoihin

Vantaalla ilmastokadun kevään avajaisia vietetään lounasdiskossa.

Kaupunki
 
Marja Järvenpää
Tikkurilan ilmastokadulla voi keskiviikkona ladata kännykkää aurinkosähköllä.
Tikkurilan ilmastokadulla voi keskiviikkona ladata kännykkää aurinkosähköllä. Kuva: Marja Järvenpää

Ilmaston pelastaminen alkaa pienistä teoista – kuten aurinkosähköllä toimivasta lounasdiskosta Vantaan Tikkurilassa. Keskiviikkona Tikkuraitin ympäristössä vietettiin ilmastokadun keväthulinoita, joissa bailaamisen lisäksi voi maistella kasvisruokia ja askarrella koruja kierrätysmateriaaleista.

Projektikoordinaattori Marja Järvenpää kertoo lounasdiskon keskeltä, että hulinoiden tarkoitus on inspiroida ihmisiä ilmastotekoihin ja tuoda esiin jo tehtyjä hyviä tekoja. Alueen toimijat ovat saaneet ilmiantaa omia ilmastotoimiaan ja lähteneet myös tapahtumaan hyvin mukaan.

”Kauppakeskus Tikkurissa on tehty massiivinen energiaremontti, kultakauppa kertoi huoltavansa ja muodistavansa vanhoja koruja, ja tänään hulinoiden kunniaksi Chicosilla on vegaaninen burgeriannos tarjouksessa.”

Jatkossa ilmastokatu näkyy esimerkiksi personal trainer -konseptina: sekä yrityksiä että yksittäisiä asukkaita valmennetaan ilmastoystävälliseen toimintaan, ja siitä tehdään videoita sosiaaliseen mediaan.

Helsingissä ilmastokaduksi on nimetty Iso Roobertinkatu, jolla lauma koululaisia marssi ilmaston puolesta Earth Hour -tapahtumaa edeltävänä päivänä. Ison Roban toimijoita on houkuteltu mukaan ilmastotekoihin, ja ympäristöä ajatellaan myös kadun remonttia tehdessä.

Näkyvämmin ilmaston puolesta tempaistaan Iso Roballa todennäköisesti Helsinki-päivänä kesäkuussa.

Ilmastokatu on Helsingin Kaupungin, Vantaan kaupungin, HSY:n, Green Building Council Finlandin ja Aalto-yliopiston yhteishanke, joka käynnistyi vuonna 2015.

Marja Järvenpää
Lounasdiskon kaiuttimet toimivat aurinkosähköllä.
Lounasdiskon kaiuttimet toimivat aurinkosähköllä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat