Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääkaupunkiseutua irrotetaan muun maan hallinto- ja sote-uudistuksesta – kaupungin­johtajat koolle torstaina

Kaupunki
 
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Vantaan ja Helsingin kaupunkien vaakunat sekä kyltit Vantaan ja Helsingin rajalla lähellä Hämeenlinnantietä 25. maaliskuuta 2009.
Vantaan ja Helsingin kaupunkien vaakunat sekä kyltit Vantaan ja Helsingin rajalla lähellä Hämeenlinnantietä 25. maaliskuuta 2009. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen valmistelevat irrottautumista muun maan aluehallintoa sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskevasta uudistuksesta.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat tapaavat huomenna torstaina 7. huhtikuuta valmistelemaan omaa ehdotustaan.

Maan hallitus sopi tiistaina 5. huhtikuuta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä aluehallintouudistuksen jatkoa koskevista linjauksista. Hallituksen linjaukseen sisältyy erillinen ratkaisu, joka koskee pääkaupunkiseutua.

Hallitus toteaa, että pääkaupunkiseudun väestökeskittymä poikkeaa olosuhteiltaan ja tarpeiltaan muusta Suomesta. Tästä syystä hallitus sanoo olevansa valmis arvioimaan pääkaupunkiseudun oman, erillisen ratkaisun ottamista mukaan tulevaan lakiin.

Ehtona on, että Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen tekevät asiassa yhteisen ehdotuksen.

”Alustavia keskusteluja on käyty. Semmoinen malli on mahdollista löytää”, Helsingin kaupunginjohtaja, ylipormestari Jussi Pajunen (kok) arvioi keskiviikkona illalla kaupunkien yhteistä linjausta.

Pääkaupunkiseudun hallinnon sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuus on jo alueen suuren väestömäärän takia tarpeiltaan muusta maasta poikkeava.

”Sellainen uudistaminen, mikä muissa maakunnissa on järkevää, ei välttämättä ole sitä pääkaupunkiseudulla”, Pajunen totesi.

Tällainen on esimerkiksi hallinnon keskittäminen koko maakunnan laajuiseksi: ”Ei ole järkevää koota hallintoa niin suureen yksikköön.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat