Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarjolla 700 vanhaa polkupyörää

Kaupunki
 
Maija Koivisto
Kierrätyskeskuksen pyöräverstas kunnostaa polkupyöriä myyntiin
Kierrätyskeskuksen pyöräverstas kunnostaa polkupyöriä myyntiin
HSTV kävi kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavaratalon pyöräverstaalla seuraamassa, miten lahjoituksina saadut vanhat polkupyörät kunnostetaan myyntikelpoisiksi. Polkupyörien myynti alkaa tänä lauantaina. Toimittaja: Maija Koivisto, kuvaus: Markus Jokela, leikkaus: Esa Syväkuru

Kilo

Varma kevään merkki, Kierrätyskeskuksen polkupyörämyynti pyörähtää jälleen käyntiin lauantaina. Pääkaupunkiseudun myymälöihin tulee tarjolle noin 700 kunnostettua pyörää. Aiempina vuosina kauppapaikoille on syntynyt ruuhka.

Laajin valikoima, noin 300 pyörää, tulee myyntiin Nihtisillan tavarataloon Espooseen. Pyöriä myydään Espoossa myös Suomenojan myymälässä, Vantaalla Koivukylässä sekä Helsingissä Kyläsaaren, Itäkeskuksen ja Kontulan myymälöissä.

Torstaina polkupyöriä huollettiin ajokuntoon Espoon Nihtisillan polkupyöräverstaassa.

”Viime vuonna suosio ensimmäisenä myyntipäivänä yllätti, joten tänä vuonna pyöriä on enemmän ja niitä on hajautettu myymälöihin ympäri pääkaupunkiseudun”, Nihtisillan tavaratalon myymäläpäällikkö Pirjo Sorjonen kertoo.

Polkupyöriä on tarkoitus tuoda myyntiin läpi kesän sitä mukaa, kun niitä saadaan kunnostettua. Verstas työllistää nyt kahdeksan henkeä.

”Kunnostettavat pyörät tulevat lahjoituksina, ja toivomme niitä lisää. Otamme vastaan kaikenkuntoisia pyöriä. Osa niistä kunnostetaan, osasta saamme varaosia”, Sorjonen sanoo.

Kaikki pyörät huolletaan ja niiden turvallisuus varmistetaan. Ideana on säästää luontoa ja estää jätteen syntymistä huoltamalla ja korjaamalla vanhaa.

Näin pyörät kunnostetaan myyntiin. HS.fi/hstv
Markus Jokela / HS
Pyörämekaanikko Janne Terho kunnosti polkupyörää kierrätyskeskuksessa Espoossa torstaina.
Pyörämekaanikko Janne Terho kunnosti polkupyörää kierrätyskeskuksessa Espoossa torstaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat