Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensimmäiset kaupunkipyörien telineet odottavat jo keltaisia fillareita

Kaupunki
 
Mana Sidoroff
Helsinginkadulla odotellaan jo kaupunkifillareita. HS:n lukijan lähettämästä kuvasta näkyy, miten juuri valmistunut pyöräasema sijoittuu Vaasanpuistikon läheisyyteen.
Helsinginkadulla odotellaan jo kaupunkifillareita. HS:n lukijan lähettämästä kuvasta näkyy, miten juuri valmistunut pyöräasema sijoittuu Vaasanpuistikon läheisyyteen. Kuva: Mana Sidoroff

Ensimmäiset kaupunkipyörätelineet ovat ilmestyneet Helsinkiin. Tukevia telineitä voivat pyöräharrastajat ihailla jo Helsinginkadulla Sörnäisissä ja Haapaniemenkadulla Merihaassa.

”Töitä tehdään nyt yhtä aikaa monissa paikoissa eri puolilla kantakaupunkia. Tähtäin on vapussa, jolloin meillä on käytössä 50 pyöräasemaa”, sanoo projekti-insinööri Samuli Mäkinen Helsingin kaupungin liikennelaitokselta (HKL).

Kaupunkipyörien telineitä tulee alueelle, joka ulottuu lännessä Ruoholahteen, pohjoisessa Taka-Töölöön ja idässä Sörnäisiin.

Keltaisia kaupunkipyöriä tulee ensimmäisessä vaiheessa yhteensä 500. Ensi vuonna järjestelmä laajenee siten, että pyöriä on 1 500 ja asemia 150. Palvelu ulottuu silloin Munkkiniemeen, Pasilaan ja Kumpulaan saakka.

Kaupunkipyörän käyttäjäksi voi rekisteröityä verkko-osoitteessa www.hsl.fi/kaupunkipyörät. Helsingin seudun liikenne (HSL) on jo avannut Reittioppaaseen koeversion verkkopalvelusta, joka kertoo reaaliaikaisesti, miten pyöriä on eri asemilla saatavilla.

Telineestä pyörän saa ajettavakseen HSL:n matkakortilla ja avainkoodilla. Muutamilla ydinkeskustan asemilla pyörän voi lunastaa käyttöönsä myös luottokortilla.

HKL ostaa kaupunkipyöräpalvelun yhteenliittymältä, jossa ovat mukana Moventia, Smoove ja Clear Channel. Kymmenvuotinen sopimus maksaa 12,9 miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat