Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyörävaras lukittautui vessaan ja löi poliisia Esplanadin puistossa Helsingissä

Varas irrotti wc:ssä pyörästä lukon ja yritti paeta, jolloin vapaalla ollut poliisi pysäytti hänet, ja kaksikko päätyi painimaan keskellä puiston iltapäiväruuhkaa.

Kaupunki
 
Adriana Dobrin / HS
Esplanadin puisto on niin helsinkiläisten kuin turistien suosiossa.
Esplanadin puisto on niin helsinkiläisten kuin turistien suosiossa. Kuva: Adriana Dobrin / HS

Polkupyörävaras lukittautui pyörän kanssa puiston yleisövessaan ja löi vapaalla ollutta poliisia keskellä Esplanadin puiston iltapäiväruuhkaa perjantaina iltapäivällä Helsingissä.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun vapaalla ollut poliisi huomasi Esplanadin puiston suuntaan lukittua pyörää raahanneen miehen. Poliisi ilmoitti hätäkeskukseen seuraavansa polkupyörävarasta.

Poliisin seuratessa miehen toimia tämä livahti pyörineen puiston yleiseen vessaan. Poliisin ei auttanut kuin jäädä passiin saniteettitilojen ovelle.

Hälytetty poliisipartio ei ollut vielä ehtinyt paikalle, kun varas tulikin jo ulos. Hän oli irrottanut wc-tiloissa pyörästä lukon ja yritti poistua nopeasti paikalta varastetulla ajokillaan.

Tapahtumia seurannut vapaalla ollut poliisi puuttui peliin ja pysäytti miehen. Hän kertoi epäillylle varkaalle myös, että paikalle on soitettu poliisi. Tällöin uutisesta suivaantunut pyörävaras oli yrittänyt poistua väkisin paikalta, jolloin poliisi tarttui tätä käsivarresta. Varas vastasi lyömällä poliisia muun muassa kasvoihin ja kaksikko päätyi painimaan.

Painin pani keväisessä puistossa merkille myös ohikulkija, joka kertoi myöhemmin poliisille havainneensa kahden miehen painivan puistossa ja toisen sanovan moneen kertaan olevansa poliisi pyytäessään varasta rauhoittumaan. Ohikulkija meni poliisin avuksi ja yhdessä nämä onnistuivat taltuttamaan riehaantuneen pyörävarkaan.

Poliisipartion saapuessa paikalle, varas jatkoi riehumistaan eikä suostunut kertomaan virkavallalle henkilötietojaan. Niinpä mies laitettiin käsirautoihin ja toimitettiin poliisin hoteisiin.

Vapaalla ollut poliisimies loukkasi kiinniotossa polvensa, kätensä ja olkapäänsä. Myös hänen huuleensa tuli verestävä haava.

Vuonna 1995 syntynyttä polkupyörävarasta epäillään nyt paitsi varkaudesta myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Rikosylikonstaapeli Mika Myöhäsen mukaan poliiseilla on ”sisään rakennettu” taipumus puuttua epäiltyihin rikoksiin myös vapaa-ajallaan.

”On tärkeää silloin pitää huolta omasta turvallisuudestaan”, Myöhänen huomautti lauantaina.

Siviilivaatteissa olevan poliisin on myös selkeästi kerrottava olevansa poliisi, kuten Esplanadin puiston tapauksessa oli tapahtunut.

Pyörässä oli turvatarra, joka helpottaa pyörän omistajan tavoittamista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat