Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunta: Remontti­työntekijöiden valitukset tulivat yllätyksenä – työturvallisuus selvitetään perin pohjin

Kaupunki
 
Eduskunta: Tämä tuli meille yllätyksenä
Eduskunta: Tämä tuli meille yllätyksenä
Rakennuttaja aikoo selvittää työntekijöiden valitukset. Musiikki: "Crypto" Kevin MacLeod (incompetech.com) Toimittaja Kimmo Oksanen. Kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Eduskunnassa on yllätytty peruskorjaustyömaalla nousseista työturvallisuushuolista.

HS uutisoi lauantaina, että työntekijät ovat valittaneet työturvallisuusrikkeistä Eduskuntatalolla. Työntekijät ovat muun muassa kertoneet sairastumisista ja väittäneet, että esimerkiksi asbestia on säilytetty väärin.

Eduskunnan apulaistiedotuspäällikkö Rainer Hindsberg oli lauantaina asiasta ymmällään.

”Tämä tuli meille yllätyksenä. Nyt viikonloppuna on vaihdettu tekstiviestejä ja sähköposteja, mutta vasta ensi viikon alussa päästään keskustelemaan tarkemmin. Tämä asia selvitetään nyt perin pohjin”, Hindsberg sanoi.

Eduskuntatalon remonttityömaa on tällä erää ehkä Suomen tarkkailluin ja vartioiduin työmaa. Suojelupoliisi on esimerkiksi tarkistanut kaikkien työntekijöiden taustat turvallisuussyistä.

Työntekijät sen sijaan ovat olleet huolestuneita omasta terveydestään.

Rakennusmiehet kertoivat HS:lle nimettöminä muun muassa lisääntyneistä sairastumisista. He epäilevät, että purkutyöt on teetetty väärin, ja että tällöin rakennuspölyn mukana hengityselimiin on kulkeutunut asbestia ja kreosoottia.

Projektinjohtaja Pekka Vehviläinen rakentajayhtiö Lemminkäinen Talo Oy:stä oli työntekijöiden viestistä hämmentynyt. Hän totesi, että haitta-ainetyöt on tehty lakien ja normien mukaisesti.

Myös rakennuttajapäällikkö Hannu Peltonen eduskunnan kiinteistötoimistosta ihmetteli vasta nyt julkisuuteen tulleita valituksia, kun työntekijöitä on aktiivisesti patistettu kertomaan esimerkiksi mahdollisista puutteista.

Osapuolet kertovat ottavansa työntekijöiden valitukset vakavasti ja alkavat Hindsbergin mukaan heti arjen koittaessa selvittää tilannetta.

”Meidän näkökulmastamme työmaan turvallisuus on keskeinen. Emme hyväksy mitään semmoista, joka tarkoittaisi jotain muuta”, Hindsberg sanoi lauantaina.

Hän kertoo, että turvallisuusasioita käsitellään jatkuvasti työmaakokouksissa. Mitään hälyttävää ei ole hänen mukaansa tullut esiin.

”Kaikki läheltä piti -tapahtumat ja työntekijöiden esiin tuomat asiat käydään läpi. Meidän käsityksemme on ollut, että se [työturvallisuus] on ollut riittävällä tasolla. Mutta nyt täytyy varmistaa, että se on sitä”, Hindsberg sanoi.

Eduskuntatalon työmaalta odotetaan poikkeuksellista esimerkillisyyttä, onhan kyseessä talo, jossa säädetään lait.

Olisi varmaan syytä saattaa työturvallisuusasiat kohdalleen sen talon työmaalla, jossa turvallisuutta koskevat laitkin säädetään?

”Rakennuttaja eli eduskunta nyt selvittää tämän asian, ja ensi viikolla siihen palataan. Ei voi olla muutoin kuin että asiat on hoidettu hyvin”, Hindsberg vastaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat