Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hovioikeus korotti Tapanilan joukkoraiskauksesta tuomittuja rangaistuksia

Yksi mies sai ehdottoman vankeustuomion ja kaksi ehdollista.

Kaupunki
 
Esa Syväkuru / HS
Miehet olivat lähteneet seuraamaan uhria Tapanilan asemalta maaliskuussa 2015.
Miehet olivat lähteneet seuraamaan uhria Tapanilan asemalta maaliskuussa 2015. Kuva: Esa Syväkuru / HS

Helsingin hovioikeus korotti maanantaina Tapanilan joukkoraiskauksesta määrättyjä rangaistuksia.

Yksi tuomituista sai aiemman ehdollisen vankeusrangaistuksen sijasta ehdottoman tuomion. Kahden muun vankeustuomiot säilyivät ehdollisina mutta pitenivät käräjätuomioon verrattuna.

Kolme nuorta miestä syyllistyi hovioikeuden mukaan törkeään raiskaukseen. Aiemman käräjätuomion mukaan kyse oli perusmuotoisesta raiskauksesta.

Hovioikeus piti raiskausta törkeänä, koska tekijöitä oli useita, rikos oli tehty erityisen nöyryyttävällä tavalla ja raiskaus oli myös kokonaisuutena arvosteltuna törkeä.

Rikos tapahtui Helsingissä maaliskuussa 2015.

Nuoret miehet lähtivät seuraamaan naista Tapanilan rautatieasemalta ja löivät matkalla tätä takapuoleen. Nainen oli pyytänyt tällöin miehiä lopettamaan.

Miehet estivät naisen liikkumisen tämän kotiportilla. Tuomion mukaan he raiskasivat naisen niin, että kaksi miestä työnsi sormensa uhrin emättimeen ja peräaukkoon. Kolmas mies piti naisesta kiinni.

Hovioikeuden mukaan miehet olivat jo aiemmin junassa suhtautuneet samaan naiseen halventavalla tavalla.

Tuomituista yksi oli rikoksen tekohetkellä täysi-ikäinen ja kaksi alaikäisiä.

Hovioikeus korotti Mustafa Nur Mohamedin, 19, aiemman ehdollisen vankeusrangaistuksen kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaksi tuomioksi.

Kaksi tekohetkellä alaikäistä miestä saivat yhden vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdolliset vankeustuomiot. Käräjillä heidät oli tuomittu tasan vuoden mittaisiin tuomioihin.

Hovioikeus lievensi käräjäoikeuden tapaan rangaistuksia tapauksen saaman julkisuuden vuoksi. Julkisuus oli hovioikeuden mielestä kasvanut kohtuuttomiin mittasuhteisiin.

Miehet joutuvat maksamaan naiselle yhteensä 8 000 euroa kärsimyskorvauksia. Korvaussumma on 3 000 euroa suurempi kuin käräjäoikeuden aikaisemmin määräämä.

Syytettynä oli kaikkiaan viisi nuorta miestä. Hovioikeus hylkäsi kahden nuoren syytteet, koska he eivät osallistuneet raiskaukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat