Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pahamaineinen kuristajakäärmelaji sai jälkikasvua Helsingin Vallilassa

Ihmisiäkin tappaneet kalliopytonit kasvavat parhaimmillaan jopa kuusimetrisiksi

Kaupunki
 
Eläintalo Tropicario
Kalliopytonnaaras hautoo viikonloppuna munimiaan munia eläintalo Tropicariossa Helsingin Vallilassa.
Kalliopytonnaaras hautoo viikonloppuna munimiaan munia eläintalo Tropicariossa Helsingin Vallilassa. Kuva: Eläintalo Tropicario

Maailman suurimpiin käärmeisiin kuuluva kalliopyton pyöräytti viikonloppuna suuren määrän munia Tropicario-eläintalossa Helsingin Vallilassa.

Kalliopyton elää luonnossa vain Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, mutta Vallilan kuristajakäärmepariskunta näyttäisi kelpuuttavan terraario-olosuhteet varsin mainiosti – perheenlisäystä tuli jo neljännen kerran.

Naaraskäärme hautoo muniaan noin kolmen kuukauden ajan näyttelyterraariossa. Käärmeenpoikaset tulevat Tropicarion mukaan olemaan kuoriutuessaan noin puolimetrisiä, ja kodit niille etsitään eri eläintarhoista maailmalta.

Kalliopyton on kaikkien muiden jättiläiskäärmelajien tapaan rauhoitettu ja Tropicarion mukaan se on vähälukuinen myös eläintarhoissa. Tropicarion yksilöt ovat tiettävästi lajinsa ainoat Suomessa.

Kalliopyton saattaa kasvaa jopa kuuden metrin mittaiseksi. Suuren kokonsa ja aggressiivisen luonteensa vuoksi sitä ei pidetä sopivimpana mahdollisena lemmikkikäärmeenä.

Kalliopytoneiden tiedetään tappaneen jopa ihmisiä. Esimerkiksi vuonna 2013 maailmanlaajuista huomiota herätti tapaus, jossa terraariosta karanneen kalliopytonin epäiltiin kuristaneen neljä- ja kuusivuotiaat pojat Campbelltonin kaupungissa Kanadassa. Muiden muassa HS uutisoi tuolloin tapauksesta.

Käärmeen omistajaa syytetään kuolemantapauksista, ja asian oikeuskäsittely on vielä kesken Kanadassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat