Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Punainen Jopo” on huono tuntomerkki – poliisilta ohjeita kevään murtosesongin varalle

Kevät on Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan muun muassa pyörä- ja perämoottorivarkauksien sekä kellarimurtojen kulta-aikaa

Kaupunki
 
Jenna Lehtonen
Länsi-Uudenmaan poliisi kannustaa pyöräilijöitä hankkimaan riittävän jykevät lukot. Sen varalta, että lukkokaan ei estä varkautta, on hyvä olla olemassa valokuvia omaisuuden erityistuntomerkeistä.
Länsi-Uudenmaan poliisi kannustaa pyöräilijöitä hankkimaan riittävän jykevät lukot. Sen varalta, että lukkokaan ei estä varkautta, on hyvä olla olemassa valokuvia omaisuuden erityistuntomerkeistä. Kuva: Jenna Lehtonen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen rikostutkijat kannustavat ihmisiä ottamaan valokuvia omaisuudestaan ja erityisesti niihin liittyvistä sarjanumeroista. Kehotuksen taustalla on se, että omaisuusrikoksen selvittämisen mahdollisuus kasvaa, jos tutkijat saavat tietoonsa yksityiskohtaisia tuntomerkkejä varastetusta tavarasta.

Monesti tuntomerkit ovat poliisin mukaan kuitenkin valitettavan ylimalkaisia.

”Hieman haasteellista on myös tutkia rikoksia tai selvittää omistajia, jos anastetun omaisuuden kohdalla rikosilmoituksessa lukee ’semmoinen vuoden vanha 50-heppainen’, ’punainen jopo’ tai ’neljät laskettelusukset”’, Länsi-Uudenmaan poliisi tuskastelee tiedotteessaan.

Poliisi muistuttaa, että ”snapshottien, somettamisen ja eri viestintävälineissä hengailun kulta-aikana” sarjanumeroiden ja muiden erityistunnisteiden tallentaminen onnistuu nopeasti ja vaivattomasti.

Viranomaisten valokuvauskannustus on erityisen ajankohtaista juuri nyt, sillä kevät on Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan paitsi polkupyörä- ja perämoottorivarkauksien myös kellarikomeromurtojen sesonkiaikaa. Perämoottorivarkaat ovat tosin saattaneet iskeä jo talvella, mutta rikoksia paljastuu vasta nyt veneilykauden kynnyksellä.

Tuntomerkkien valokuvaamisen lisäksi poliisi neuvoo ihmisiä säilyttämään arvokkaan omaisuuden jossain varmemmassa paikassa kuin häkkivarastossa. HS:n Veloelo-blogi neuvoo, miten pyörä lukitaan oikeaoppisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat