Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ravintola Salven uusi omistaja lupaa säilyttää klassikon entisellään – taloyhtiö irtisanoi nykyisen pyörittäjän

Vuodesta 1927 samassa talossa Helsingin Hietalahdessa sijainnut ravintola Salve saa lähteä.

Kaupunki
 
JUHAPEKKA TUKIAINEN
Salven pitäjä on vaihtunut useaan otteeseen. Royal Ravintoloista tulisi Salven 9. pyörittäjä.
Salven pitäjä on vaihtunut useaan otteeseen. Royal Ravintoloista tulisi Salven 9. pyörittäjä. Kuva: JUHAPEKKA TUKIAINEN

Helsingin Hietalahdessa sijaitseva klassikkoravintola Salve saa uuden pyörittäjän. Ravintola siirtyy vuodenvaihteessa Royal Ravintoloiden haltuun.

Helsingin Uutiset kertoi aiemmin maanantaina, että ravintola saa lähteä nykyiseltä toimipaikaltaan.

Salve on perinteikäs merimieshenkinen kapakkaravintola, joka on kuuluisa etenkin silakoistaan. Ravintola aloitti jo vuonna 1897. Nykyiselle paikalleen se muutti 1927, samalla kun talo rakennettiin.

Salve toimii liiketiloissa, jotka omistaa Asunto Oy Hietala Bostads Ab. Yritys on ilmoittanut Salven omistajalle HOK Elannolle, että se ei jatka ravintolan vuokrasopimusta vuoden 2016 lopussa jälkeen.

Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström lupaa, että Salven toiminta jatkuu käytännössä entisellään, kun ravintolan pyörittäminen siirtyy yhtiön hoidettavaksi. Tarkoitus on säilyttää samat ruuat ja tilat, mutta tuoda mukaan tuoreita valmistusaineksia.

Ravintolan nimeen ja irtaimistoon liittyvät seikat ovat hänen mukaansa vielä neuvottelematta HOK Elannon kanssa. Salven sisustuksessa on säilynyt paljon alkuperäistä. Helsingin Uutisissa HOK Elannon toimialajohtaja Jouko Heinonen kuitenkin toteaa, että ”uniikkiravintolan kaikki irtaimisto lähtee mukaan, jos muutto tulee”.

Vikströmin mukaan sopua seikoista on tarkoitus etsiä lähitulevaisuudessa. Hän huomauttaa kuitenkin, että ravintola on toiminut aiemmin myös esimerkiksi nimellä ravintola Uusi Salve, joka on yksi nimivaihtoehto.

Nyt ei tavoittanut HOK Elannon Heinosta maanantaina.

Taloyhtiön puheenjohtajan Markku Häyrisen mukaan operaattorin vaihtamisen suurin syy oli vuokran määrä, mutta hän uumoilee myös ruuan laadun paranevan.

Hänen mukaansa sopimuksesta käytiin normaalisti keskusteluja toimintaa viime vuodet pyörittäneen HOK Elannon kanssa, ja samalla tarjousta pyydettiin myös Royal Ravintoloilta.

Salven pyörittäjä on vaihtunut useaan otteeseen. Royal Ravintoloista tulisi Salven 9. pyörittäjä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat