Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaa antoi Kivistön jäteputki­kapinallisille aikaa – sakot eivät vielä uhkaa

Kaupunki ja asukkaat ovat eri mieltä siitä, tiesivätkö asukkaat jo tonttia ostaessaan, että putkijärjestelmään pitäisi liittyä.

Kaupunki
 
Markus Jokela / HS
Jukka ja Leena Matinvesi katsovat, ettei roskaputkijärjestelmä kannusta lajitteluun. Sen käyttö maksaisi yhtä paljon jätteiden määrästä ja materiaaleista riippumatta.
Jukka ja Leena Matinvesi katsovat, ettei roskaputkijärjestelmä kannusta lajitteluun. Sen käyttö maksaisi yhtä paljon jätteiden määrästä ja materiaaleista riippumatta. Kuva: Markus Jokela / HS

Kivistön jäteputkista kieltäytyneitä eivät ainakaan heti uhkaa sakot. Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta päätti palauttaa sakkoja koskevan asian uudelleen valmisteltavaksi.

Kaupunki pyrkii nyt neuvottelemaan asiasta. Jäteputkistoa on tarkoitus käsitellä taas kesäkuun kokouksessa.

Riita liittyy Kivistön asuntomessualueen maanalaiseen jäteputkistoon, jota pitkin roskat kulkevat. Osa pientalojen asukkaista ei halua käyttää putkia, koska liittyminen maksaisi tuhansia euroja ja pidentäisi roskien vientimatkaa.

Kaupunki ja asukkaat ovat eri mieltä siitä, tiesivätkö asukkaat jo tonttia ostaessaan, että putkijärjestelmään pitäisi liittyä.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelemässä esityksessä ehdotettiin asukkaille kymmenien tuhansien uhkasakkoja.

Sekä kaupunki että HS:n haastattelemat asukkaat toivoivat jo aiemmin, että asiassa olisi mahdollista päästä sopuun ilman oikeuskäsittelyä.

Kivistö ilmasta - Katso miltä asuntomessualue näyttää messujen jälkeen
Kivistö ilmasta - Katso miltä asuntomessualue näyttää messujen jälkeen
Kivistössä järjestettiin asuntomessut heinä-elokuussa. Nyt messut ovat ohi ja Kivistössä vallitsee hiljaisuus. Toimittaja Lari Malmberg, kuvaus Mika Ranta, leikkaus Esa Syväkuru.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat